Жените са най-склонни да качат килограми на 38г., докато при господата телесната маса се трупа най-много на 44-годишна възраст, установи британско проучване.

Според изследователите между 35-40 годишна възраст представителките на нежния пол трябва да бъдат много внимателни как се хранят и какво спортуват. Въпреки интервалът от 5 години, който учените посочват като най-опасен за фигурата, те са категорични, че на 38 г. дамите трябва да бъдат особено внимателни.

При мъжете излишните килограми по тялото се трупат на малко по-късен етап, между 40–45-годишна възраст, а най-опасно за теглото им е, периодът в който са на 44-годишна възраст.

Четете още: От диетите повече се пълнее, отколкото се отслабва

Като основен фактор за напълняването при жените, учените посочват брака, тъй като 36% от дамите, участвали в изследването, признават, че това е причината за промяна във фигурата им. 25% от представителките на нежния пол са на мнение, че установяването на едно място с дългогодишен партньор ги кара да се отпуснат и да забравят за добре поддържаната си фигура, подтикнати от заблудата, че за цял живот са спечелили мъжете си, пише БГНЕС.

Четете още: Колкото по-малко забрани, толкова по-тънка талия