Жените достигат пика на сексуалната си увереност на 31-годишна възраст. Това показва британско проучване сред 2000 мъже и жени на възраст между 18 и 60 години.

Резултатите показват, че 31 г. е възрастта, когато повечето жени имат достатъчно опит в секса, за да бъдат уверени в себе си в леглото. Дългата връзка също помага дамите да се изразяват физически.

Жените са най-малко уверени в сексуално отношение на 25 години заради притеснения относно формата на тялото си.

Участниците в проучването е трябвало да оценят увереността и степента си на задоволство в сексуално отношение. Един на всеки четирима имат "лош сексуален живот" в момента.

Мъжете са най-уверени в леглото малко след като навършат 30 години, по-точно на 33 години.

Само 12% от анкетираните описват сегашния си сексуален живот като много добър. Средностатистическият британец оценява сексуалния си живот с 5 от общо 10 точки.

Според всички участници най-важният елемент за щастливия сексуален живот е химията. Голяма част също смятат, че комуникацията и комфортът в присъствието на другия са по-важни от привличането. 44% описват партньорите си като добри в леглото. Според 30% сексуалният им живот е скучен, а една пета споделят, че нямат приключения под завивките.

Четете още: 34% от жените искат по-дълъг секс

Мъжете са три пъти по-склонни да направят първата крачка за секс. 45% от тях твърдят, че именно силният пол поема инициативата. Само 15% от жените са по-активните в това отношение.

Колкото повече сексуални партньори е имал един човек, толкова по-често посочва привличането като важен елемент за добрия сексуален живот. 4 от всеки 10 души смятат, че броят на партньорите няма връзка с това дали са добри или не в леглото. Повече от половината анкетирани са съгласни с тезата, че колкото по-дълга е връзката, толкова по-хубав е сексът.

44% вярват в любовта от пръв поглед. 23% от обвързаните са осъзнали, че искат да бъдат със сегашния си партньор само няколко часа след като са се запознали с него. Един на всеки десет е знаел това още в мига, когато е видял бъдещата си половинка.

Четете още: 1/3 от хората бягат от среща с онлайн ухажор