Автор
Woman.bg

Жените на противозачатъчни са по-влюбчиви

Оралните контрацептиви намаляват изискванията на жените за мъж с атлетична фигура и красиво лице, правейки нежния пол по-влюбчив и не толкова капризен в избора си.

Хапчетата срещу забременяване правят мъжете далеч по-привлекателни, отколкото в действителност са, откриха американски учени от държавния университет във Флорида.

Четете още: Човек има средно 44 секс фантазии

Експертите открили, че ако двойката се предпазва от забременяване с хапчета, в женските очи мъжете често изглеждат много по-красиви, пише "Гардиън". Но след като спрат контрацептивите, мъжката привлекателност пада значително. За разлика от партньорките си мъжете признават, че след спиране на хапчетата техните приятелки и съпруги стават още по-желани.

Новото изследване показва неочаквано въздействие на хормоналната контрацепция. Това означава, че този метод срещу нежелана бременност може да скрепи, но и да разруши връзката.

В експеримента участвали 40 семейни двойки, които са женени от 4 години и 70 двойки, заедно от една година. Резултатите показват, че действието на хапчетата може да се дължи на прогестерона и естрогена, съдържащ се в таблетките.

Четете още: Колко често е "нормално" да правите секс