Позата „жената отгоре“ се смята за една от най-простите и разпространени. Може дори да се нарече основна, почти всички двойки я практикуват.

Известно е, че в тази поза на жената й е най-лесно да контролира не само оргазма си, но и оргазма на мъжа. Освен това ръцете на партньорите остават свободни и могат да стимулират по-чувствителните по тялото на любимия, което е невъзможно примерно в „кучешката“ поза.

При това обаче две трети от дамите не обичат да са отгоре. Смятат, че това е от полза само за мързеливите мъже, които прехвърлят труда и отговорността си върху слабия пол. Ние обаче сме сигурни, че тези две трети от жените просто не са намерили идеалния вариант на позата. А вариантите са десетки! От тях избрахме шест, които може да допаднат на вас и на вашия партньор.

Преди да преминем към инструктажа обаче, трябва да споменем, че тази поза не е анатомически подходяща за всички жени. Има дами, които изпитват дискомфорт, когато са отгоре. Ако сте от тях, сигурно вече отдавна сте го разбрали. Друг отрицателен аспект на позата е психологическият дискомфорт. Разбира се жените, които се притесняват да показват гърдите си или се чувстват глупаво, когато са поклащат и подскачат, няма да изпитат удоволствие от това да са „ездачки“. От друга страна някои мъже не понасят партньорката да доминира, дори ако го прави толкова приятно. Но това са единствените недостатъци на позата!

А що се отнася до преимуществата на позата, най-безусловното е, че мъжете я харесват. Нали знаете, че мъжете „обичат с очите“? Когато жената е отгоре, партньорът вижда много повече, отколкото ухото на партньорката в мисионерска поза. А колкото повече виждат мъжете, толкова повече се влюбват.

Покажи му всичко

Четете още: Мъжкото достойнство намалява

Седнете върху мъжа с гръб към лицето му и леко се приведете напред. За по-удобно можете да подпрете ръце на краката на партньора. Този вариант има едно важно предимство – с наклона на тялото си можете регулирате въздействието върху G-точката. За да се движите по-лесно, помолете партньора да ви прихване за бедрата и да ви помогне. Тази поза е и добра алтернатива за любителите на „кучешката“, които поради някаква причина трябва да я избегнат. Може например мъжът да е уморен или да си е сецнал кръста.

Пълен контрол

Четете още: Кои жени спят без бельо?

Тази поза е и чудесно фитнес-упражнение. Просто трябва да изпънете краката до раменете на мъжа. Облегнете се леко назад и се опрете на ръце. Сега всичко зависи от вас – дълбочината, честотата и силата на фрикциите. Изберете сами какво ви е по-приятно – да се повдигате и спускате или да се плъзгате назад-напред по тялото на партньора. Единственият минус на тази поза е, че няма никакво въздействие върху клитора. Но нали ръцете на партньора са свободни...

Силата на триене

Четете още: Мъжете искат 4 часа секс на ден

Обърнатият вариант на мисионерската поза. Жената е отгоре и извършва всички движения с таза, които иначе прави той. В този случай обаче партньорът няма да избяга, докато жената не бъде задоволена. Тази поза е изключително подходяща за жени, които изпитват по-често клиторен, а не вагинален оргазъм. Притискайки венериния си хълм към партньора, можете да стимулирате активно тази чувствителна точка. Впрочем позата е идеална и за жени с чувствителен гръб и седалище. Помолете партньора не просто да ви прегръща, но и да ви гали нежно, да ви пощипва или дори стиска по чувствителните места.

Смъртоносна хватка

Четете още: Как да освежите интимния си живот


Тази поза е по-подходяща за гъвкави жени със силни коремни мускули. Но какво пречи да я пробвате? Най-много да откриете още един мотив да си стегнете коремчето. Мъжът все така лежи по гръб (може и да седне в кресло) и ви придържа с ръце за талията. Краката на партньорката са поставени върху раменете му, а ръцете й са здраво хванати за врата на мъжа. Това акробатично упражнение далеч не е за всяка, но онези, които се справят, ще използват активно коремните си мускули. Това води до свиване на мускулите на влагалището, които води до по-голямо удоволствие и за двамата.

Преплетени

Четете още: Необвързаните жени имат по-добър сън

Тази поза може да бъде нещо като междинен вариант. Нека мъжът си свие единия крак. Прегърнете бедрото му с крака и се обърнете с гръб към партньора. Най-вероятно краката ви бързо ще се схванат и ще се наложи да смените позата. Но докато това още не се е случило ще използвате удобна опорна точка (неговото коляно), ще получавате приятен масаж на клитора и ще изпитате усещанията от новия ъгъл на проникване. А партньорът ще ви вижда от една от най-добрите ви страни – в профил.

Люлка

Четете още: Най-сексапилните части от женското тяло

В тази поза е важен не толкова физическият контакт, колкото емоционалният. Идеална е за продължителен и нежен секс. Мъжът пак е отдолу, но е седнал, а жената е сложила краката си зад гърба му. В тази поза активните движения са почти изключени, процесът прилича по-скоро на люлеене. За сметка на това ще имате пълен визуален контакт и ще се радвате на страстни прегръдки.