Автор
Woman.bg

Жената на министър-председателя на Сингапур с чанта за 15 долара

За светските си изяви първите дами подбират скъпи дизайнерски рокли, компания на които правят не по-евтини аксесоари, но това не важи за съпругата на министър-председателя на Сингапур - Хо Чинг.

Преди дни Хо Чинг заедно със съпруга си бяха на посещение в Белия дом, за което азиатската дама бе подбрала ансамбъл от дрехи с флорален принт и малка чантичка с щампа на динозаври, струваща само 15 долара. Признаваме си, че изборът ѝ на аксесоар наистина ни накара да се усмихнем. От една страна защото въпреки че е една от най-влиятелните жени в света, освен че е съпруга на министър-председателя, тя е и генерален директор на Temasek Holdings, инвестиционна компания с активи от 130 милиард, тя бе избрала аксесоар с толкова скромна цена, от друга заради закачливото ѝ и смело решение да се появи в Белия дом с чантичка с толкова младежки дизайн, но най-вече заради историята, която се оказа, че се крие зад интригуващия аксесоар.

Чантата е направена от едно 19-годишно момче, болно от Аутизъм, на име Сийто Шен Джий. Младежът е обсебен от динозаврите още от детските си години и затова на тях е отделено централно място в създадения от него аксесоар.

Сийто се обучава в първото училище за Аутисти в страната Pathlight, което помага и за разпространението на творенията на своите възпитаници. Измайсторените от тях неща се продават из цял Сингапур, като една част от средствата са за търговците, които ги продават, а друга за децата, които са ги направили.

Самата Хо Чинг е патрон на организацията на аутистите в Сингапур и е дама активно занимаваща се с благотворителност, която ни напомня, че добротата и милосърдието са навсякъде около нас, стига човек да има очи да ги види.