Автор
Woman.bg

Жената, която предпочете да носи брада въпреки заплахата от смърт

Смелата Харнаам Каур предпочете да забрави за бръснача, защото така се чувства по-добре, но това може да й коства живота.

„Никога повече няма да си променя лицето, като махна тази брада, защото така се харесвам повече“, коментира тя.

Харнаам Каур на 11 и 13 години

23-годишната жена твърди, че така се чувства по-женствена и по-уверена, пишат от actualno.com. Тя страда от синдрома на поликистозните яйчници, като един от симптомите му е много бурно окосмяване.

Поради този си недостатък Харнаам е търпяла много подигравки както в училище, така и от хора по улиците. Още на 11-годишна възраст нейната брада е започнала да расте много бързо, както и косата й.

* брат й я подкрепя безусловно

Освен всичко друго тя е получавала и смъртни заплахи от непознати по интернет.

Сега обаче тя е спокойна, че е забравила за бръснача, след като е започнала да изповядва сикхизма, според който бръсненето е забранено.

„Искам да мога да пазарувам в магазините в женските части без да се притеснявам, че мястото ми не е там. Получавала съм всякакви заплахи – включително, че ще ме изгорят или ще хвърлят тухла по мен. Хубавото обаче е, че съм получавала и много похвали от мъже по света – включително и от такива, които искат да се оженят за мен. Ще ми се всички жени да се чувстват толкова силни като характер, както съм аз. Ако ще им отправям някакво послание, то ще е да бъдат такива, каквито пожелаят“, споделя тя, цитирана от Mirror.

* Харнаам каур с приятелка и брат си на разходка

Четете още: Дар от природата - луничките