Пролетта вече е в разгара си и упорито ни съблазнява с най-различни предложения.

Ако все още имате някой свободен ден през април, ние сме ви подготвили смесица от кино, театър, концерти, партита, с които можете да разнообразите времето си през най-оптимистичния и весел месец в годината.

За меломаните началото на април е толкова наситено откъм събития, че започваме да се чудим дали ще е възможно да се посетят всички.

На 2-ри април е първият концерт на супергрупата „Фондацията”. Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански са петимата музиканти, които ще изпълнят любимите песни на поне три поколения българи в акустичен вариант. Рамо до рамо, едни от най-известните родни музикални величия ще представят най-големите хитове на групите си поднесени в изцяло нов аранжимент. „ Искаме всеки в залата да се почувства, сякаш сме дошли на гости в хола му - да усети, че свирим и пеем лично за него. На всеки, който дойде на концерта, ще предложим собствените му спомени.”- споделя Дони пред организаторите на концерта.

На 4-ти април колумбийският музикален феномен J Balvin ще бъде за първи път в София. Хитът му “Tranquila” завладя ефира и клубните сцени и стана един от най-горещите хитове на лято 2013. Кариерата му стартира още през 2004, когато записва и първият си албум с групата MDL Crew. Първият му международен хит е „Yo Te Lo Dije „ , но #1 в радио класациите достига с песента си “Sola“

Ценителите на българския фолклор и съвременната българска музика също няма да останат разочаровани.

Спектакълът „Мистерията Еньовден“, съвместен проект на MOKO Solution и NeshkaАrt, ще разкаже легендата за един от най-загадъчните български празници. На сцената ще видите красива история за любовта, доброто и злото, старото и новото. Няма как да останем безразлични към красотата на българските гласове. В зрелищния спектакъл ще вземат участие най-добрите ни състезатели по акробатика, художествена и спортна гимнастика, танцьорът Метин Енимехмедов, както и известните изпълнители Деси Добрева и Валерия Момчилова – Мона и Звездомир Керемиджиев. Спектакълът ще се играе в три последователни дни 8,9 и 10 април в НДК.

За ценителите на класиката е представлението „Кармен” . В края на месеца (26.04) в НДК ще гостуват световните звезди на оперното изкуство. Иван Момиров и Агунда Кулаева ще си партнират за ролите на Дон Хозе и Кармен.

Априлските ни предложение за киноманите са реминисценция на наскоро отминалия София Филм Фест. Ако сте пропуснали един от изброените филми, защото билетите много бързо са се изчерпали , то през април ще имате втори шанс да видите знаменитите ленти:

„Гранд Хотел Будапеща” - Макар да не разкрива нищо ново, Уес Андерсън ще ви спечели с лекотата на сюжета , разказан като приказка. Филмът въвлича във вълшебния свят на едно пиколо и връща зрителя към фантастичните детските години, но пречупени през призмата на възрастните.

„Нимфоманка” - Любителите на Триер ще открият , че този път режисьорът не е бил твърде краен в решенията си, но е запазил дълбочината на преживяванията. След мощната рекламна кампания и трейлър - вълна, с която бе залято интернет пространство, едва ли има нужда да ви убеждаваме, че 5-те часа в залата си заслужават!

„Великата Красота” – Пътешествието на Паоло Сорентино е както пътуване из Рим, така и пътуване из смисъла живота. Красота на всичко материално е толкова имагинерна, че рано или късно човек започва да се отвращава от нея и започва да търси истинското. Не е случаен фактът, че този филм печели Оскар за най-добър чуждоезичен филм.

За любителите на клубните емоции на 05 април Sumgglers Collective отново са ни подготвили незабравима музикална екскурзия. Този път мястото е новия клуб Terminal 1. Първият Swingin' Around The World полет ще бъде с познатата смес от най-добрите Swing, Rock’n’Roll, Rockabilly и Rhythm & Blues парчета, като този път ще бъде добавена и солидна доза Soul, Ska и Surf музика.

Пътуването към Калифорния ще продължи и следващия уикенд с най-горещото парти на месеца: Sexy&Single Party: Hollywood. 18-тия дубъл на поредното Парти за необвързани ще ни накара да изживеем нощта на Оскарите. Холивудски блясък, вълнуващи флиртове и страстни танци, това са само част от нещата, които организаторите от ClubR обещават за 12-ти април в club Enigma. Повече за партито ще научите тук - http://www.clubr.bg/event_view.php?id=182


И като завършек преди поредицата от празници ви предлагаме 3-то издание на SOLAR EASTER. Десет DJ, сред които ADAM BEYER, JOSEPH CAPRIATI, MAGDA и CHRIS LIEBING ще се включат в пролетното събитие за електронна музика. Организаторите ни обещават да надминат всички очаквания на посетители, като за целта са подготвили 3 отделни зали, които сами по себе си представляват три отделни събития със собствена програма, но с един билет. Мястото е Inter Expo Center, а датата 17-ти април.

Макар все още да сме далеч от летните температури, април се очертава като месец, който ще изпълнен с жарки емоции и преживявания. Насладете му се :)