Автор
Woman.bg

Жана Бергендорф стана блондинка за новата си фотосесия

Жана Бергендорф, която преди месец бе отличена за дебют на Годишните музикални награди на БГ Радио, застана пред обектива на топ фотографа Диляна Флорентин в ролята на красива героиня от бъдещето във фотосесия за 12 Magazine.

Пълното преобразяване нe е чуждо на изпълнителката, но за първи път тя приема предизвикателството да смени цвета на косата си. Ръкавицата й хвърля дизайнерът и стилист Антония Йорданова, с която Жана често работи.

Идеята за тази футуристична концепция идва на Тони още по време на снимките на „Невъзможни сме сами”, когато с режисьора Георги Манов обсъждат стайлинга в отделните сцени на видеото.

Вдъхновение черпи както от самата изпълнителка, така и от смелите модели на дизайнера Калина Блажева, която в момента работи за Karl Lagerfeld в Амстердам. За грима Йорданова се доверява на Слав, който е и един от създателите на модния сайт.


"Отдавна търся подходящия човек и повод да осъществя проект с тази колекция на Калина. Жана е изключително характерна, но и много податлива на трансформации. Затова, събирайки идеите за една различна Жана, неопреновите дрехи на Калина и всички възможности на фотографията и грима, вече знаех, че ще я превърнем в нова драматична героиня от бъдещето и съм сигурна, че всички, които ще видят сесията, ще имат различно усещане за пространство, време и настроение", споделя Антония Йорданова.