В откровена изповед пред списание Story звездата от X Factor Жана Бергендорф разкри шокиращата новина, че преди време е щяла да изгуби сина си Леон.

Това се случило след като момченцето претърпяло операция на сърцето, която едва не му коствала живота. Имал неправилна циркулация на кръвта и вместо да отиде в дробовете, тя се връща в лявата камера на сърцето. Това била част от диагнозата, която чула тогава Жана.

„Беше по-големият ад, защото детето ми умираше. За мен това беше най-трудният момент и най-дългият ден в живота ми, защото не знаех дали ще ми го върнат жив и здрав. И това беше нещото, което ме преобърна“, спомня си за най-кошмарния си момент Жана.

"Аз го родих на 21 април, на 23 се прибрахме вкъщи. Оттогава до 10 май това дете не беше добре и аз го усещах. Но мъжът ми и неговата майка не ми повярваха. Те не ме зачитаха, а интуицията на майката е много силно нещо. До ден-днешен си спомням как в утробата ми нещо ме стягаше“, разказва със сълзи в очите Жана.

Жана Бергендорф е един от най-ярките участници във второто издание на X Factor. Тя иска да спечели надпреварата, но нейната най-важна битка ще е за правата над детето й с баща му - датчанина Стефан.

През последната година тя е виждала сина си едва три пъти за по седмица, след като е взела решението да се раздели с баща му. Голяма нейна болка е и това, че не може нормално да комуникира със сина си, защото той говори основно датски език, който тя не владее добре.

Когато миналата година през април Жана решила да остане в България, Леон живеел с нея тук. Ходел дори на детска градина, започнал да учи български. Но през декември - месец, в който артистите имат много работа, тя преценила, че ще е добре за него да прекара празниците в Дания със семейството на Стефан.

След това съпругът й решил, че синът им повече няма да се върне в България. "Вярно е, че аз не съм светица, но съм майка, която би убила за детето си и съм готова на всичко за него. Няма да се предам пред нищо. Изписа се, че съм си изоставила мъжа и детето, за да дойда с любовник в България. Много ми е неприятно да чуя такива неща. Никога не съм си изоставяла детето и за мен това е най-святото нещо, по-свято от това и музиката няма за мен. И няма човек, който може да ги заличи", категорична е Жана Бергендорф.