Автор
Woman.bg

Жаклин Вагенщайн: Телефонът трябва да е със здрави нерви и красива външност

Жаклин Вагенщайн е дама със стил, класа и удивителна харизма. Има невероятния късмет една от големите й страсти да е и нейна професия – книгите. Израснала между Париж, София и Виена, завършила "Сорбоната" и попила най-ценните нюанси на европейската култура, Жаки е от момичетата, за които прегради в бизнеса няма. Вагенщайн притежава аналитичен ум и способност да взема правилните решения буквално за секунди - винаги има с какво да ви изненада. Нови проекти, кино, книги, автори, заглавия и стратегии - Жаклин рядко скучае, но ако има нещо, на което държи в бизнеса - това е качеството и добрата комуникация.



Ние в Woman.bg истински се възхищаваме на такива жени, затова и решавам да мина покрай офиса й за кратко следобедно интервю.
Виждаме се, за да поговорим за новините около издателство "Колибри" и издателския бизнес като цяло. Случайно нося със себе си новия MOTO Z и неговите три иновативни и полезни модула. Джаджата пристигна в редакцията буквално преди часове в няколко кутии, а аз се почувствах като истинска Пандора, докато отварях и разглеждах различните приставки на телефона.


Ултра тънък, елегантен, уникален, Moto Z е истинска революция в индустрията. Разглеждам го с любопитство, така, както един главен редактор оглежда всяка новина в търсене на сентенцията и личната история в нея... Този телефон май наистина ще се окаже различен от всички останали заради своята модулна технология. Благодарение на модулите Moto Mods, които прилепват плътно и сигурно чрез мощните вградени магнити, той се превръща в много повече от обикновен смартфон с отлични параметри – в JBL колона, 70-инчов проектор, фабрика за невероятни снимки с Hasselblad 10х оптичен зуум и още куп изненади.
Решавам да взема с мен новото устройство и да го покажа на Жаклин Вагенщайн - като на бизнес дама и любител-фотограф. Тя пък веднага се заинтересува от способностите на новата джаджа. Решавам да я попитам какво мисли за комуникацията, новите технологии и дизайна на последното поколение Moto Z.


Заговаряме се за телефона като нещо, без което съвременната бизнес дама не може, а Жаки признава, че ако е в наистина добра компания, е способна да го забрави поне за два дни. "Друг вариант няма, освен ако не ми опрат пистолет до главата"
, смее се тя.
Ето какво още ми разказа в едно блиц интервю:

- Жаки, ти си заета жена. Колко пропуснати обаждания имаш на телефона си след бизнес среща например?

-То вече отдавна не са просто пропуснати обаждания, има още купища социални медии, Viber и т.н. Моят основен проблем е, че винаги връщам обаждане, отговарям на съобщения и губя много време по този начин.

-Знам, че си фотограф любител. Как намираш модула за снимки на MOTO Z? Доближава ли се телефонът с него до професионален апарат?

-Лещата на фото приставката е много добра и изключително удобна и компактна. Доближава се до съвършенство за размерите си.

-Кой модул ти харесва най-много?

-И трите модула са страхотни. Колонката също е животоспасяваща в моменти, когато искаш много да слушаш музика и телефонът не може да я пусне достатъчно високо за настроението ти. А проекторът на мен лично би ми бил безкрайно ценен за презентациите, които често ми се налага да правя.

-За теб предполагам има значение и дизайнът на телефона. Какъв трябва да е той?

-Елегантен, със здрави нерви и красива външност.




-Телефонът е най-важен за теб, защото ...?


-Защото един куп недоразумения между хората могат да се предотвратят, ако те си говорят.

-От какво ни лишават технологиите?


-От дълбочина. Наличието на свръх информация ни кара да я консумираме на много повърхностно ниво.

-А какво е уникалното, което ни дават?

-Свръх информация.