Когато искате да избягате от света, да се порадвате на безметежно щастие и да останете насаме с любимия, най-доброто място за това е някой красив, слънчев и романтичен остров.

Подбрахме за вас пет места, идеални за сватба, меден месец, почивка на плажа и гмуркане с акваланг сред екзотични морски обитатели и корали.

Изберете своя остров и прекарайте седмица-две в земния Рай!

Ямайка

Островът, прославен от Боб Марли, е известен не само с регето и пушенето на марихуана, но и с невероятните си пейзажи.

Името „Ямайка“ идва от индийската дума „хаймака“, която означава буквално „острова на изворите“.

Най-големият ямайски град Кингстън ще ви порази с европейската си атмосфера, останала още от времената, когато мястото е било британска колония.

Тук ще намерите необятни чисти плажове и позитивно настроение, каквото няма да намерите в повечето световни столици. Непременно посетете и по-отдалечени места, например Негрил. Там със сигурност ще намерите уютно местенце, за да се усамотите с любимия, тъй като курортът има 11-километров плаж.

Сан Бартелеми

Отдалеченото френско владение е регистрирано юридически чак през 2007 г. Въпреки това островите вече отдавна са любимо място на елитните туристи от цял свят.

До Сан Бартелеми не се стига лесно, но пътуването с прекачвания е незначителна цена, ако ще имате възможността да поплувате в кристално чистите води.

Тук плажовете се крият между скалисти планини, а брегът е заобиколен от коралови рифове и малки островчета.

Можете да прекарате часове, наслаждавайки се на пейзажите на Сан Бартелеми – особено ако над океана се появят малки пухкави облачета.

Сейнт Лусия

Този остров, разположен между Карибско море и акваторията на Атлантическия океан, просто ще ви порази с атмосферата си.

Сейнт Лусия има вулканичен произход, поради което релефът на острова е по-хълмист и невероятно красив. Пищната тропическа растителност, живописните речни долини, изпъстреното със стръмни върхове крайбрежие и кораловите рифове ще ви дадат възможност да се наслаждавате на красотата на природата всяка една секунда.

Четете още: Най-добрият нудистки курорт в света

Сейшелските острови

Прочутите Сейшелски острови са перлата на Източна Африка.

Сред 115-те острова обитаеми са само 33, но и на тях ще намерите местенца, където да забравите за цивилизацията.

Обърнете внимание на курортите на Мае, Силует, Праслен и Ла Диг. Тук можете да плувате в кристално чиста вода, да се излежавате на снежнобял пясък, да отмаряте в сянката на кокосови палми и да си правите дълги разходки из горите.

Освен това на Сейшелските острови можете да видите птици и растения, които се срещат само и единствено тук.

Фиджи

Отдалечените от целия останал свят острови Фиджи са самото олицетворение на екзотиката.

Най-близкият съсед (Нова Зеландия) е на 1770 км. разстояние. Именно затова островите Фиджи изглеждат толкова недостъпни и желани.

Можете да посетите както големите острови Вити Леву и Вануа Леву, така и по-малките Тавеуни, Кандаву, Нгау и Коро. Островите Фиджи са удобно групирани и можете да се отбиете на няколко от тях в рамките на почивката си.

Тук има невероятна и разнообразна природа, различна на всеки остров. Животинският свят може да не е богат, но пък изобилието от видове насекоми просто ще ви порази! Бъдете готови да срещнете всякакви мухи, комари и други летящи буболечки. Но пък ще заспивате с усмивка под съпровода на свирещите цикади.

Четете още: 10-те най-големи дупки в света