Автор
Woman.bg

Зелен чай за перфектна фигура, силен имунитет и енергия през целия ден

Зеленият чай е една от най – полезните напитки в света. Освен че ободрява, чаят има множество терапевтични свойства и доказано действа като превенция срещу редица заболявания - инсулт, сърдечно – съдови заболявания, рак, ревматоиден артрит.

Чаят е богат на антиоксиданти, улеснява храносмилането и стимулира метаболизма. Прилага се успешно в много диети за отслабване. Благоприятното му действие се дължи основно на това, че подпомага разграждането на мазнините и понижава холестерола. Освен това съдържа катехин полифеноли, които въздействат на черния дроб, стимулирайки го да използва повече мазнини. По този начин в организма остават повече въглехидрати, които осигуряват енергия за по – дълги тренировки и създават чувство за ситост.

Редовният прием на зелен чай освен за отслабване, помага и за пречистване на организма от токсините, подобрява храносмилането и стимулира белтъчната обмяна. В зеленият чай се съдържат множество полезни витамини – C, P, B комплекс, както и необходими, за нашето здраве, минерали – калий, калций, желязо, флуор, цинк, магнезий. Тиаминът в чаят снабдява мозъка с енергия.

Зеленият чай извежда от организма излишните течности, подобря настроението, засилва работоспособността и ободрява. Чаят е много полезен и за подсилване на имунната система, помага в борбата срещу бактериални и вирусни инфекции. Освен това забавя процеса на стареене. Помага още при: лош дъх, акне, суха кожа, алергични състояния, сърбеж. Отслабвайки с помощта на зелен чай ще намалите риска от сърдечен удар, тромбоза, рак, диабет, болести на черния дроб. Освен това ще заздравите костите и зъбите си.

Екстрактът от зелен чай е чудесна добавка към хранителния режим на активния човек. ЛАЙФ ЕКСТЕНШЪН Мега Екстракт от Зелен чай е богата на полифеноли, без кофеин и ще снабди тялото ви с енергия и тонус, както и ще подобри общото ви здравословно състояние.

Защо да изберете ЛАЙФ ЕКСТЕНШЪН Мега Екстракт от Зелен чай?

Една капсула от добавката съдържа по – голямо количество полифеноли отколкото се съдържат в три чаши зелен чай. Освен това екстрактите на прах се абсорбират до 90 % по – добре отколкото при консумацията на чай като напитка.

Какви са ефектите от приема на екстракт от зелен чай?

► Действа освежаващо, намалява умората

► Засилва мозъчната дейност и паметта

► Предпазва от зъбен кариес

► Помага за подмладяване и дълголетие

► Намалява високия холестерол

► Подпомага имунната система

► Помага за свежа и стегната кожа

► Предпазва от диабет

► Грижи се за костната система

► Помага в борбата с излишните килограми