Почти всяка дама има целулит, за съжаление обаче не винаги тя успява да се пребори с него. Затова днес ще ви предложим едно смути, което е изключително ниско калорично и ще даде отличен старт на деня ви.

Смутито няма да е достатъчно ефективно в борбата с целулита. Ако не промените начина си на живот и не се движите достатъчно, портокаловата кожа няма да си отиде, без значение какъв козметичен продукт използвате или какво ядете!

Четете още: Как да ядете повече зеленчуци всеки ден

Необходими продукти за 4 чаши:

250 мл вода
30 гр. спанак
2 портокала
2 банана
1 резен ананас
1 чаена лъжичка канела

Начин на приготвяне:

Изсипете всички съставки в блендер и миксирайте до получаване на хомогенна гладка смес
Ако желаете, можете да добавите лед вместо вода.

Всяка една от съставките помага в борбата с целулита:

- Водата намалява количеството течности, задържани в тялото – една от основните причини за образуване на целулит. Освен това прочиства организма и елиминира токсините.

- Спанакът е безценен източник на фибри и желязо. Фибрите са необходим компонент срещу запек, което в комбинация с дефицита на желязо води до образуване на целулит.

- Портокалите са богати на вода, витамин С, фибри и антиоксиданти, а витамин С подпомага по-доброто усвояване на желязото от организма.

- Бананите са чудесен източник на калий, който противодейства на ефекта от натрия и по този начин помага за по-малко задържани течности в тялото.

- Ананасът е диуретик, който съдейства за отделянето на течностите и същевременно осигурява богата доза фибри, антиоксиданти и други полезни хранителни компоненти на тялото.

- Канелата стимулира кръвообръщението, а слабото кръвообръщение е друга основна причина за образуване на целулит.

Четете още: Диета за отслабване с грейпфрут

Четете още: Да си създадем навик: Смути за закуска