Автор
Кристина Кирова

Здравословните проблеми, изписани на лицето

Лицето е отражение на всичко, което се случва в тялото ни и е чудесен ориентир за това от какво страда и от какво има нужда организмът.

Не подценявайте сигналите, които ви изпраща тялото. Kогато върху кожата ви се появи несъвършенство, обърнете му внимание. То е огледало на вътрешен проблем, който трябва да разрешите, за да бъдете здрави.

Кои са симптомите, подсказващи за здравословен проблем и какво означават те?

Бледи устни

Това означава, че организмът ви се нуждае от желязо. Препоръчваме ви да консумирате главно червено месо, спанак, боб и риба. Разбира се, можете да взимате и хранителни добавки, но е най-добре да заложите на натуралните продукти.

Пукнатини в ъглите на устните

Страдате от липса на цинк, желязо и витамин В. Освен това е възможно и да имате нужда от повече протеин. Добре е менюто ви да включва миди, пиле, яйца, сьомга и спанак, също така и зеленчуци и плодове, които са богати на витамин С (броколи, червени чушки, карфиол, портокали и сливи).

Червен обрив

Обривът говори за остра липса на витамин В7. Именно той спомага преработването на въглехидратите, аминокиселините и мазнините в тялото, а също така заздравява ноктите и косата. Най-добрите източници на този витамин са яйцата.

Акне

Проблемната кожа обикновено е признак за липса на омега-3 мастни киселини, витамин А и витамин D. Най-добрият начин да приемате омега-3 е като включите в менюто си сардела, аншоа и сьомга, за витамин Алистни зеленчуци, сладки картофи, моркови и червени чушки, а за витамин D – мляко, говеждо месо, маргарин и деликатесно месо.

Подпухнали очи

Чрез сухата кожа, проблемното тегло и подпухналите очи, тялото ни подсказва, че има нужда от повече йод, който произвежда тиреоидните хормони в организма ни. Можете много лесно да запълните липсата на йод, като овкусявате ястията си с йодирана готварска сол или като консумирате водорасли, нори и соленоводни риби.