Салата + маслини

Мазнините помагат на тялото ви да поеме три пъти повече каротиноиди, включително ликопен, бета-каротен и антиоксиданти.

Телешко + броколи

Желязото, което се намира в телешкото, а и в другите меса, ще бъде по-лесно абсорбирано от тялото ви, ако го комбинирате с гарнитура, богата на витамин Ц, каквато е една порция броколи.

Ако сте вегетарианци или вегани, може да си осигурите желязо от типа не-хем. То се съдържа в черния боб, например. Но за да го усвоите напълно, също трябва да го комбинирате с храни, богати на витамин Ц, каквито са червените чушки.

Див ориз + чесън

Дивият ориз е богат на цинк и желязо, които ще се обработят от организма ви по-добре, ако ги приемате заедно с чесън.

Овесени ядки + ягоди

Овесените ядки съдържат две важни растителни вещества, наречени авенантрамиди и фенолова киселина. Тези съставки, в комбинация с витамин C, който се съдържа в големи количества в ягодите, са доказали своята ефективност в борбата с "лошия" LDL холестерол.

Авокадо или зехтин + домати

Доматите съдържат четирите основни вида каротеноиди (алфа-каротен, бета-каротен, лутеин и ликопен) и още два силни антиоксиданта (витамин Е и витамин C), които, засилвайки имунната ви система, ще ви помогнат да държите настрана болестите. За да усвоите по-голям процент от полезните съставки, консумирайте доматите с източници на мононенаситени мазнини като зехтин и авокадо.