Богат на антиоксиданти, протеини, фибри и микронутриенти, грахът е една от най-полезните храни за зимата. А крем супата от грах е толкова вкусна!

Неободими продукти:

250 г консервиран грах
50 г краве масло
1 глава кромид лук
1 морков
2 с л брашно
2 ч ч прясно мляко
3 ч ч гореща вода
1 жълтък
сол

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно моркова и лука и ги задушете в 1/3 от маслото. Залейте с горещата вода и варете до полуомекване.

Към тях добавете граха и варете до пълна готовност на продуктите.

През това време пригответе сос бешамел от запърженото в масло брашно и 2/3 от прясното мляко. Пасирайте зеленчуците ги смесете със соса.

Разредете сместа с горещ зеленчуков бульон и кипнете. Свалете готовата супа от котлона и застройте с жълтъка и остатъка от прясното мляко.

Четете още: Японци превръщат окапалите есенни листа в деликатес