Автор
Woman.bg

Здравословна броколи паста с песто и домати

Този апетитен специалитет ще завладее небцето ви с пикантния си чар и благоухание. Неустоимо удоволствие, което само италианците знаят как да си доставят.

Продукти:

2 ч.ч. пълнозърнести макарони по избор
1 ч.ч. вода, в която са се варили макароните
2 големи скилидки чесън, мени
1 с.л. зехтин, екстра върджин
¼ ч.ч. + 2 с.л. песто, разделени
2 ч.ч. чери домати, нарязани на половинки
4 ч.ч. малки розички броколи
1/3 сушени домати, тънко нарязани
½ ч.ч. пармезан, настърган
½ ч.л. сол
½ ч.л. смлян черен пипер
1/8 ч.л. люспи червен пипер

Приготвяне:

Сварете макаронените изделия според инструкциите върху опаковката, след което оставете настрана.

Загрейте голям дълбок тиган на умерен огън и добавете в него зехтина и чесъна. Сотирайте в продължение на 30 секунди, като разбърквате често. Добавете 1 с.л. песто, чери доматите и отново разбъркайте. След 1-2 минути разбъркайте отново. Варете още 1-2 минути. Преместете съдържанието в единия край на тигана и се уверете, че празната страна е поставена директно над топлина. Добавете там 1 с.л. песто и броколи, разбъркайте и гответе в продължение на 4 минути, през което време разбъркайте не повече от 1-2 пъти.

Отстранете тигана от котлона и добавете останалата ¼ ч.ч. песто, сушените домати, солта, черния пипер, люспите червен пипер и макаронените изделия и отделената от макароните вода. Разбъркайте леко, докато ароматите поемат добре. Не покривайте, тъй като броколите ще се разпаднат на каша.

Поръсете с настъргания пармезан и сервирайте пастата още гореща.