Всяка жена желае да бъде здрава и красива. Особено през бременността, периодът по време на който жената се преобразява драстично. Изумително как тялото се променя видимо през тези девет месеца. Настъпват промени и в организма, които повлияват целия начин на живот на жената.

От една страна външните промени, като наддаване на тегло, промяна на кожата, хиперпигментация, съдови промени, поява на стрии, окосмяване и т.н. неимоверно се отразяват върху външния вид и самочувствието. От друга страна функционалните изменения, които настъпват в сърдечно-съдовата, дихателната, отделителната системи причиняват дискомфорт и затрудняват нормалния живот на жената.

Всички тези промени се отразяват на душевното състояние и спокойствие, от които бременната се нуждае. Повече внимание, разбиране и грижа са необходими, за да може тя да се чувства специална и красива през този период от живота си.

Ето защо грижата за здравето е от особено значение не само за самата нея, но и за детето, което носи.

Важно е всяка бременна или бъдеща майка да знае, че грижейки се за своето здраве тя се грижи и за човека в себе си – детето. Както се казва здравето е красота отвътре и отвън.

За да сте здрави и красиви майки е достатъчно да спазвате следното:

►Установите ли, че сте бременни веднага посетете Вашият гинеколог и спазвайте препоръките му. Има неща, които трябва да се започнат веднага, още с планирането на една бременност, за да е здраво бебето.

►Хранете се богато и разнообразно, не се лишавайте от храна, само защото трябва да изглеждате добре. Най-важното е да приемате оптимални количества белтъчини, въглехидрати, мазнини, витамини и минерали. Твърдението „яж за двама“ е остаряло и неточно. Важно е качеството не количеството.

►Поглезете се, когато се чувствате напрегнати. Може да отидете на йога или организирате разходка сред природата, със сигурност ще Ви се отрази добре и ще Ви зареди с енергия и спокойствие.

Наред с това какво трябва да знае всяка жена, която планира да стане майка. Нуждата от определени вещества скача значително, например: фолати, йод, витамини. Нуждата от фолати по време на бременност е завишена с 50%! За това наред с повишената консумация на плодове и зеленчуци, източници на витамини, минерали и баластни вещества, обезателно трябва да приемате допълнително фолиева киселина. Недостатъчното й количество в организма на майката води до неприятни последици за бременността и бебето.

Подходящи продукти осигуряващи необходимите фолати, витамини и йод са Фемибион® 1 и Фемибион® 2, на световно известната немска компания Merck Selbstmedikation GmbH. Уникалният комплекс от фолиева киселина, Метафолин® и DHA - Фемибион® се грижи за майката и бебето във всеки етап от бременността и след нея.

Фемибион® 1

Фемибион® е ефективен особено при жените с генетичен полиморфизъм, поради наличието на Метафолин® - биологично активната фолатна форма, която за разлика от фолиевата киселина е директно достъпна за организма, без да е нужно да се метаболизира. Фемибион® бързо се усвоява от организма, осигурява оптимална бионаличност и допринася за нормалното развитието на мозъка и очите на бебето. Има дълъг клиничен опит и е с доказана безопасност.

На пазара у нас Фемибион® се среща в две форми: Фемибион® 1 х 30 таблетки: комплекс от витамини с Метафолин® и фолиева киселина предназначен за жени планиращи бременност до края на 3-тия месец от бременността и Фемибион® 2 х 30 таблетки + 30 капсули: комплекс от витамини с Метафолин®, фолиева киселина и DHA при бременност и кърмене, от 4-тия месец на бременността и през периода на кърмене.

Фемибион® 2