Зоологическата градина в Охайо ще има сериозни проблеми с обществото, след като персоналът е действал изключително непрофесионално.

Миналата седмица семейство е седяло пред клетката на горилата, когато 4-годишно дете пада през огражденията и се озовава в ръцете на 177-килограмовата горила Харамби.

Животното не само било дружелюбно към новият посетител, но и стояло достатъчно близо, за да го предпази от останалите горили, които обикновено са далеч по-агресивни.

И докато всичко това се случвало, панираните родители започнали да крещят за помощ. Служителите действали на своя отговорност, но вместо да измислят дипломатичен и миролюбив начин, за да спасят детето, те предпочели да извадят пушките и да застрелят 17-годишната горила.

Инцидентът се случва в петък и целият град е настръхнал срещу семейството, както и стрелците. Според зоолозите, които гледали краткото видео, горилата не само била изключително дружелюбна, но и се опитвала да навреди по никакъв начин, имайки предвид, че точно тези животни носят мъртвите си деца на ръце, докато не замиришат на мърша.

Повече от 2000 човека вече настояват за справедливост в социалните мрежи, защото много очевидци твърдят, че именно майката е вдигнала детето над огражденията, за да можело да гледа.

По време на падането е имало 3 горили - 2 женски и една мъжка. Възпитателите моментално извикали 2-те женски, докато Харалмби се опитвал да вдигне детето от локвата.