За съжаление щастливците, които имат късмета да срещнат любовта на живота си рано, са много малко.

Повечето от нас са имали поне няколко връзки, изпълнени със съмнения и завършили с разочарование. Със сигурност ви се е случвало да се питате: "Това ли е най-доброто за мен? Влюбена ли съм истински?“ и трябва да знаете, че това не е необичайно. Истината е, че разликата между здравите връзки и тези, които приключват бързо, се състои в това дали можете да разберете къде са различията и проблемите помежду ви и дали сте склонни да ги преодолеете. Но преди всичко трябва да знаете, че заслужавате да бъдете щастливи и прекаляването с компромисите в любовта не е добро решение. А кои са едни от най-често срещаните затруднения:

1.Вече не се чувствате щастливи във връзката си

Най-верният ви индикатор за това дали връзката ви върви добре, е щастието ви и това на половинката ви. Разбира се, всеки човек има своите хубави и лоши моменти в живота си и не е възможно да сме напълни щастливи, но когато присъствието на партньора ви не ви успокоява и дори ви предизвиква неприятни чувства, то сериозните ви проблеми са започнали. Замислете се защо изпитвате негативни емоции и дали имате твърде много различия с половинката си. Какъвто и да е проблемът, отделете му внимание и не го пренебрегвайте. Важно е да го обсъдите с човека до вас и заедно да вземете най-доброто решение.

2.Връзката ви не търпи никакво развитие

Много връзки страдат, а някои от тях дори приключват, заради монотонността си. Ако ви се струва несправедливо и ако ви натъжава фактът, че вашият човек не предприема следващата крачка (не ви предлага брак или не е готов да заживее с вас), то е добре да го попитате каква е причината за това. Разбира се, преди това е добре да почакате, тъй като понякога търпението е ключът към щастието. Не се притеснявайте да си изясните проблема, подбутването ще е за ваше добро. То може или да мотивира партньора ви, или да го раздразни, което би довело до сериозен спор и което би означавало, че сте на различен етап от живота си или че не сте подходящи един за друг.

3.Грижете, както за себе си, така и за половинката си

Най-хубавото нещо в този живот е да знаем, че можем да разчитаме на някого. Не допускайте вие да сте силната страна и да сте упора, без вие да имате такава. За успешната връзка трябват двама и трябва да има равновесие.

4.Ако сте жертва на психическо или физическо насилие

Подобни връзки са най-трудни за прекратяване. Със сигурност всеки от нас познава поне един приятел или близък, който е страдал и знае, че най-доброто решение е да се отърве от тормоза, но на практика съвсем не е толкова лесно. Много жени, пострадали от домашно насилие, не разбират колко е съществен проблемът им и не осъзнават, че докато не прекратят всякакъв контакт с насилника си, омагьосаният кръг на нещастието няма да спре.

5.Изневерихте ли на себе си, за да запазите връзката си?

В отношенията между двама души е задължително да има даване и получаване, но никога не си позволявайте да се променяте напълно, за да сте с даден човек. Не заменяйте приятелите, хобитата, семейството си, религията и всичко останало, което има значение за вас. Загубата на идентичност е сериозен проблем, не го допускайте. Бъдете с човек, който обича това, което сте вие и не ви кара да се чувствате неудобно, заради дребните ви странности или просто навици, които той не приема. Заслужавате много повече!