Автор
Woman.bg

Защо животът с Риби е толкова труден, но толкова сладък?

Риби e една от най-интересните зодии в зодиака. Тя е най-дълбокият и сложен знак, събиращ в себе си по малко от всички останали. Техните представители умеят да се поставят на мястото на другите, разтварят се във всичко, до което се докоснат. Разбират не с думи, а с чувства. Мечтателни и романтични, Рибите ще създадат изкуство от едно най-обикновено боядисване на стената. Техният свят е магия и всеки, докоснал се до него, се променя необратимо, по рибешки.

Светът на Рибите е обвит в мистерия и идеализъм, което прави техните действия неразбираеми за повечето хора. Особено за по-практичните. Рибите притежават най-свободния дух и от всички знаци, единствено те живеят живота си, без да съжаляват за нищо.

Рибите са двойнствен знак. Две риби, огледално разположени. Не мислите, че е случайно, нали? Те са като хамелеон. Могат да се променят според ситуацията, което ги прави изключително адаптивни. Дайте им приключения и им гледайте сеира. А те ще се върнат духовно обогатени и помъдрели, без дори да са се сбили нито веднъж. Даже напротив. Рибата винаги знае кога е права и кога греши и щом се наложи, няма да се свени да дойде и да ти се извини за всички глупости, които е сътворила. И дори да си мега ядосана и груба, тя винаги ще бъде мила. И хлъзгава....като риба.

Не стига, че са двойнствени, Рибите са и много противоречиви. Хем са тихи и стеснителни ( или поне така изглежда ), хем са страшни купонджии, а предложиш ли им пътуване, ще са стегнали куфарите, още преди да сте обсъдили къде точно отивате.

За интуицията на Рибите пък, първото място може да им оспорва само и единствено Скорпионът. Ако се чувствате зле и имате нужда някой да ви развесели и в този момент телефонът ви звънне, бъдете сигурни, че е някоя Риба. Освен с чувството си за хумор, тя ще ви извади от лошото настроение и с таланта си да бъде най-добрият слушател. И няма просто да кима утвърдително, а всъщност да си мисли какво точно й се похапва за вечеря (както би сторил един Телец), а ще вземе проблема ви присърце и ще ви даде най-искрения и мъдър съвет, който някога сте получавали.

Рибите наистина плуват в море. Но от любов. Извън него, те не могат да съществуват. Мятат се като риба на сухо и трескаво търсят дори и най-малката локвичка обич и нежност, в която да се почувстват отново живи. Те са романтични, грижовни и предани. Не си падат по краткотрайните забежки, а търсят стабилна връзка. Като цяло, да срещнеш и да се влюбиш в мъж Риби е сбъднатата мечта на всяка жена.

Другото име на Рибите е Кутията на Пандора. Те са толкова креативни, че понякога се загубват в света на илюзорното и трудно се справят с някои задачи от реалността. Но пък какво са едни злободневни проблеми пред чудесата, с които е изпълнен техният свят. Чудеса, невидими за останалите знаци.

Ако имате сред приятелите си Риби, бъдете сигурни, че няма да ви изоставят и в най-трудните ви моменти. Лоялни и отговорни, те ще са неотлъчно до вас, готови да ви дадат съвет, да ви забавляват или просто да ви подадат чаша вода, но не обикновена, а такава, в която плува малка златна рибка. И така, за да повярвате отново, че чудеса се случват всеки ден.

Не ви ли се струва, че нещо не е наред? Ами да...Дотук само позитиви. Не, няма да ги жаля. Сега ще ви разкрия малко и от подземния свят на Рибите. Онези големите чудовища, дето дебнат на дъното на океана. И те са риби.

Тъкмо сте се запознали с някоя нова Риба и си мислите, че това е най-прекрасният човек на Земята, че вие сте благословена да познавате толкова деликатен, разбиращ, чувствителен и романтичен мъж. Дълбочината на неговия характер е пленяваща и ви предизвиква да се гмурнете още по-дълбоко в душата му. И тогава, о ужас, с викове и крясъци искате да си тръгнете, но вече сте се оплели в мрежите му. До гуша.

Досега не бяхте виждали някой да плаче по време на реклама на Тойота, нали? Ами, честито. Сега не само, че трябва да търпите това, но и да го успокоявате. Понякога сензитивността на Рибите се проявява по сантиментални и флуидни начини. Затова винаги се запасявайте с носни кърпички.

Трябва да знаете, че в морето на рибите плуват и други риби. Духовете на предишните приятелки винаги витаят някъде на повърхността на вашия бряг. Затова ще си позволя да ви дам един съвет: Не го разпитвайте за бившите му, защото рискувате да бъдете сравнявани с тях във всичко, което правите. Така, че не размътвайте много, много водата, не знаете какво може да се размърда оттам.

Ако сте човек, който се носи по течението и не се задълбочава особено, то бъдете сигурна, че ще усетите силно мъртво вълнение. Дори при най-малкото недоразумение, възникнало помежду ви, Рибата ще иска да изговорите всичко, докато не разбере скритите мотиви за този дребен (но само според вас!) конфликт. Истината е, че взаимно ще си бъдете много полезни. Рибата винаги има нужда от някой като вас, който да й напомни, че не трябва да взима всичко в живота толкова насериозно. А на вас малко задълбоченост няма да ви е излишна. Но само малко.

Рибите не са от хората, които няма да ви се обаждат по цял ден. Те винаги мислят за вас и искат да знаят къде сте и какво правите. Съвет: Не започвайте връзка от разстояние с представители на този знак. Те изискват определено ниво на отдаденост, което най-добре се демонстрира физически. И все пак, в случай, че сте притиснати от обстоятелствата и сте разделени няколко месеца, отделете двойно по-голяма сума за сметката за телефона.

Едно от най-важните неща, които трябва да знаете за Рибите, преди да поплувате в техните води: Те не са от хората, които просто стават, изтупват се и продължават напред, когато са били наранени. Тях ще ги заболи много повече, отколкото сте очаквали. В такива моменти проявете търпение и им дайте време да се възстановят. Те ценят малките неща в живота, но не винаги е особено полезно да отдаваш токова голямо значение на всяка дреболия.

Всички Риби прекалено премислят нещата. Това ги прави нерешителни. Ако вие сте твърда в позициите си, поемете инициатива при взимането на решения, като не пренебрегвате и техните нужди. Те ще ви бъдат благодарни за това.

И все пак, Рибите са едни от най-добрите любовници. Позволете им да залеят вашия свят с емоция, дълбочина и изкуство. Вие сте благословена да бъдете с човек, толкова чувствителен, че ви предизвиква да преминете отвъд своите емоционални дълбини. Когато вашият живот се преплете с живота на една Риба, той неминуемо става по-добър. Вие ставате по-добри. Ако го позволите.
Приятно плуване!

Автор: Десислава Недева