Автор
Woman.bg

Защо за тази майка майчинството е "извратена шега?

Днес обръщаме поглед към една майка от Австралия на име Сторм-Манеа Елиът, която оставя на страна умилителните снимки на бебчето си и приказките в първо лице множествено число ала-"ние се хранихме", "ние пишкахме", "ние ще спинкаме", за да признае, че майчинството не винаги е благословия, а понякога дори си е пълна лудница.

Сторм има 5-месечен син и след поредния тежък ден с него, тя решава да използва фейсбук профила си, за да представи своята истина за това да имаш дете.

Вижте нейната изповед:

"Пиша това в кафе, докато ям чийзкейк и плача върху лаптопа си. Всичко ми изглежда като извратена шега, която не съм разбирала до този момент. Всички тези сладурски реклами за детски дрешки, миниатюрните обувчици от Nike, очарователните подаръци за бебешките партита, бебе спамът в Instagram, приятелките, имащи бебета , всички те ме излъгаха. Нито веднъж не съм видяла реклама с майка, заключила се в килера си, която плаче, облечена в лекетьосаната си пижама, носена трети ден подред, покрита с пот и повръщано, седяща и молеща се на всички възможни богове да ѝ дадат сили и търпение, за да се върне към лайняното шоу, в което се е превърнал животът ѝ.

Някогашната спокойна, балансирана и търпелива богиня, която можеше да бърка коктейли, да псува редом с моряци и да танцува без спирка до утре на обяд, вече едва може да води разговор, да държи очите си отворени или да се възпира да заплаче заради новопоявилата се "благословия" в живота.

А иронията, ох, иронията, която ще те вбесява в един момент, но трябва да запомниш, е, че да мразиш майчинството на всеослушание е ритник в лицето за всички онези, които биха дали живота си, за да могат да "мразят" родителството си. Затова качвате снимки, замествате думата шибан в статуса си с хаштагове от рода на "обожавам го", "майчинство", "благословена", а когато те попитат как си, ти, с цялата сила, която ти е дал 2-часовият сън тази нощ, промълвяваш: „ честно, това е най-страхотното нещо, което ми се е случвало”.

А когато няма камери, няма хора или съдещи те, изкрещяваш възможно най-силното "МАМКА МУУУ", познато до този момент на човек. Макар и да е без глас или във възглавницата, или в ембрионална поза, защото детето ти най-накрая е заспало и не можеш да рискуваш да го събудиш. Въпреки всичко някак си успяваш да се събереш, да станеш от пода и да заприличаш отново на човек, за да направиш всичко това отново.

Наздраве за всички невероятни родители, които успяват да се изправят с усмивката на много неизказани псувни, с наранени души и чаша силно кафе или вино в ръка. Вие сте моите хора!"

Статусът на Сторм се превръща в истинска сензация в интернет, коментиран и споделян от стотици, като мнозина от тях разбират младата майка и признават, че и те са се чувствали така неведнъж. Австралийката, потърсена за коментар от Us Weekly, разкрива, че не съжалява, че е родител и обича детето си, но просто е искала да се знае, че не всичко е цветя и рози както го представят.