Няма как да не се питате защо все още не сте срещнали своята половинка.

Всички останали изглеждат щастливо влюбени, непрекъснато получавате покани за сватба, а съседите не спират да ви гледат укорително, когато в неделя сутрин разхождате кучето си сама.

Няма нищо лошо човек да е сам, даже е по-добре, отколкото да е с неподходящия човек.

Ако търсите непрекъснато любовта, а тя все ви се изплъзва между пръстите, ето няколко причини, които могат да водят до това.

Не си падате по срещите

Всяко красиво нещо има начало, а всяко начало е само по себе си странно. Срещата с някого може да бъде нещо много досадно, но може да бъде и много вълнуващо изживяване. Помислете какво най-много мразите в срещите и се опитайте да не се концентрирате върху негативните страни.

Все би трябвало да има и неща, които ви харесват. Направете си списък с плюсовете, които срещите ви носят. Препрочитайте този списък всеки път преди да тръгнете за нова среща!

Заложете на позитивизма

Не се обаждате отново след разочароваща първа среща Понякога първите срещи просто не протичат по начина, по който сме очаквали. Възможно е да не са прехвърчали искри и да не е имало пламъчета в очите. Причините за това са много.

Не решавайте прибързано, че това не е вашият човек. Може би вълнението е било в повече и за двамата. Важно е да се дава и втори шанс. Веднъж преодолели напрежението от първата среща нещата могат да потръгнат. Всеки заслужава втори шанс.

И все пак не забравяйте, че прекалено много шансове не са признак за това, че сте на прав път. Понякога просто не се получава и е добре да се продължи напред.

Не задавате правилните въпроси

Опитайте да не се придържате към клишетата, когато задавате въпроси на човека, с когото се срещате. Попитайте себе си какво наистина бихте искали да знаете за този човек, какви неща наистина имат значение за вас. Определено ще се получи по-добър разговор, ще получите по-важна информация за личността му, ако питате интересни въпроси, а не сухотата на: ” Къде си завършил начално училище?” или “Какво работиш?”. Не е ли по-важно коя книга последно е прочел човекът, или какви са мечтите му?

Концентрирате се върху провалените си стари връзки

Призраците на старите връзки могат да бъдат доста коварни. Оставете миналото, където му е мястото, а именно – в миналото! Връзките понякога приключват болезнено, но това съвсем не означава, че всички ваши отношения ще свършват така.

Отърсете се от негативите на старата любов и отворете себе си към новото. Запазете само хубавите спомени, научете се да вярвате отново, да вярвате в любовта.

Не искате помощ

Ужасно е непрекъснато да получавате съвети за намирането на любов. Досадно е. Вместо да се ядосвате и да се сърдите на приятелите си, опитайте да се вслушате в думите им. Още по-добре е, ако просто им споделите, че ще се радвате да ви запознаят с някого, когото смятат подходящ за вас. Бъдете отворени за мнението и препоръките на близките ви!

Превърнали сте живота си в рутина

Всеки ден протича по един и същ начин. Изпаднали сте в състояние, в което дните са еднакви. Няма как да срещнете нов човек, ако вие самите не промените ежедневието си. Започнете с малките неща – променете маршрута, по който отивате за работа, променете прическата си, променете обичайното заведение, в което излизате. Бъдете отворена за нови запознанства и приятни емоции и посетете Candy Club. Местенцето се откроява с разнообразна жива музика и приятни коктейли и несъмнено ще ви гарантира една наистина незабравима вечер!

Не търсите любовта

Очаквате любовта да ви намери, а не вие нея. Бъдете винаги в очакване, винаги готови да срещнете любовта. Нека позитивната енергия струи от вас, дори изглеждайте всеки път така, както бихте искали половинката да ви види за пръв път. Животът ни поднася само това, за което сме готови. Бъдете готови за любов!

Имате определен типаж

Няма как да избегнем законите на физиката и да отречем, че ни привличат определен тип хора. Ако си падате по чернокоси, зеленооки мъже, това не означава, че никога не бихте могли да харесате русокос и синеок мъж. Идеята е, че понякога трябва да се дава шанс и на хора, които не отговарят на пръв поглед на нашите идеали. Всеки би заслужавал шанс, а физиката не е всичко.

Правите се на недостъпни

Не играйте сложни игри, за да си докажете, че някой наистина ви харесва. Много хора биха се отказали не поради сложността да ви спечелят, а защото не си падат по такъв вид отношения.

Не бъдете лесно достъпни, но и не бъдете нереално недостъпни. Не казвайте, че нямате време, когато това не е така. Просто наистина уплътнете времето си, занимавайте се с разнообразни неща. Така ще научите обожателите си, че личното ви пространство е важно.

Не бъдете отчаяни

Отчаянието е доста отблъскващо. Ако не обичате и уважавате себе си, макар и да сте сами, то трудно би се очаквало някой друг да ви заобича. Вярвайте, че ще срещнете любовта. Не се депресирайте, а бъдете позитивни.

Никой не иска да прекара живота си с човек, който не се чувства добре сам със себе си. Затова обичайте се, не се отчайвайте и просто бъдете позитивни!