Виктория Бекъм сподели каква е причината да продаде 600 от дрехите, които е обличала на червения килим.

Всичко това е в помощ на благотворителната организация Mothers2mothers, която образова ХИВ - позитивни майки в Субсахарска Африка как да не заразят децата си с вируса. Виктория обясни защо е решила да продаде дрехите си, вместо да ги остави като спомен за дъщеря си Харпър.

"Благословена съм да имам красива дъщеря, на която да предам много неща. Но има свят, в който майките опитват да не предадат вируса ХИВ на новородените си бебета. Има свят, в който майките се борят да получат лекарства за дъщерите си. Моите дрехи имат по-голяма стойност, ако бъдат продадени онлайн, отколкото ако стоят в гардероба 20 години заради Харпър. Като продавам тези дрехи привличам вниманието на обществеността и набирам средства за тази фантастична благотворителна инициатива", казва дизайнерката.

Тя признава, че раздялата с тези легендарни дрехи е много емоционална, но с това иска да даде своя принос.

"Всички тези неща имат сантиментално значение. Те представят щастливите моменти с приятелите, със семейството. Представят спомените от сватбите, специалните събития и блясъка на червения килим. Спомням си почти всеки случай, а ако не се сетя, винаги имам снимки! Бялата рокля Долче и Габана, с която бях на наградите на MTV, например е направена специално за мен. В онзи момент беше много важно аз и Дейвид да се обличаме еднакво", споделя тя.

"Всяка дреха разказва история. Да разгледам този архив от дрехи беше много забавно. Понякога го разглеждах с майка ми и сестра ми, друг пък с колегите от офиса… Надявам се всеки, който купи нещо мое да го облича за специални поводи и да създаде собствени специални спомени", казва Виктория Бекъм.

БГНЕС