Автор
Woman.bg

Защо трябва да подстригваме косата всеки месец?

Казват, че косата на една жена е най-сексапилният елемент от нейната външност. Това със сигурност е така, особено ако погледнем мюсюлманките. Защо мислите се забраждат било доброволно или по принуда – ами точно за да скрият косите си, които са възприемани от мъжете в онзи свят като символ на сексапила.

Днес се занимаваме с темата за това колко редовно всъщност трябва да подрязваме косата си. Правилото при подстрижката (да се абстрахираме за малко от Луната и звездите!) е само едно „Колкото повече, толкова повече“ - т.е. колкото по-често подрязвате косата, толкова по-красива ще бъде тя.

Ако не сте свикнали да посещавате редовно салона за красота, има признаци, по които можете да познаете, че е крайно време да го направите. 1. Краищата ви са толкова сухи, че дори олиото вече не помага 2. Образуват се възли, които пречат на разресването на косата. 3. Краищата се цепят и са цъфнали.

Нищо от гореизброените неприятни неща няма да ви се случи обаче, ако подрязвате косата веднъж месечно или на 6-8 седмици. Ако превърнете това в навик, бъдете сигурни, че косата ви ще придобие съвсем различен вид. Тя ще стане по-здрава, бляскава, гъста и жива и със сигурност ще забравите за така неприятните цъфнали краища.

Ето няколко съвета за различните типове коси:

1. Ако имате т.нар. афрокъдрици. Това е единственият тип коса, при който може да си позволите подстрижка само 4 пъти годишно.
2. Къдрава коса на вълни. Трябва да се подстригва на 6-8 седмици, в никакъв случай не чакайте повече от два месеца, за да я скъсите.
3. Права коса. Необходимо е да я скъсявате максимум на 6-8 седмици. Ако не го правите, прическата ви ще бъде безформена.
4. Прическа на етажи. Това е най-често срещаната подстрижка при дамите. Тук е най-добре да подстригвате косата веднъж месечно или максимум на 6 седмици.