Мразите студа? Той обаче е полезен за здравето ви. Ето пет причини, които ще ви убедят в това.

Студеното време може да подобри сексуалния ви живот

Нивата на тестостерон при мъжете скачат през есента и отново през февруари, а спаднат през топлите летни месеци. Така че колкото по-студена е зимата, толкова по-висок е тестостеронът.

Студът убива част от болестотворните микроорганизми

Отдавна се знае, че ниските температури убиват някои неиздържащи на студ болестотворни организми. Едно от големите притеснения на лекарите днес е, че заради изменението на климата зимата ще загуби тази своя способност.

Студ за по-дълъг живот

Множество проучвания върху червеи, мишки и миди показват, че по-ниските температури удължават живота на тези животински видове. Преди обаче да се преместите в район с по-студен климат, трябва да знаете, че студът има и тъмна страна. Проучванията показват, че смъртността е по-висока през студеното време на годината. Кръвното налягане се увеличава през зимата. Освен това грипните вируси се разпространяват по-бързо, когато въздухът е сух и хладен. А ако е прекалено студено, хората са по-склонни да прекарват повече време на закрито, което води до по-малко излагане на слънце, съответно по-ниски нива на витамин D.

Прочетете още две важни причини да обичаме студа - ТУК