Нека уточним от самото начало - небрежният мъж не е мърляч, а просто няколко идеи по-естествен от повечето си събратя. Какво имам предвид ли? Някои от вас вече знаят, а за останалите ще се опитам да обясня накратко.

Небрежният мъж не отделя повече време от вас за косата си. Това не значи, че е като онзи анимационен орангутан, който е миловиден, ама само на екран. Не, този мъж е осъзнал, че не трябва да бъде кифльо и нарцис, а се придържа към универсалната мъжка формула - да е чист и спретнат. Това, както знаем, понякога е абсолютно достатъчно за външния вид на представителите на силния пол.

Небрежният мъж на първо място е мъж. Не скубе веждите си, не използва грим, не носи тесни ластични ризки с флорални мотиви и със сигурност няма как да объркаме своя с негова дреха.



Небрежният мъж не използва заучени свалячески фрази, а импровизира на момента и в повечето случаи е искрен и забавен. Дори да не му се получи, все пак има нещо чаровно в него, защото моментално можем да видим, че не е отчаян или прекалено напорист. Така че сме по-склонни да дадем шанс именно на такива мъже, нали така?

Небрежният мъж няма да ни заведе на мегалъскав ресторант, ако не му е съвсем "по джоба". Вместо това ще ни покани на приятно местенце, а защо не и на покрива на блока си, за да пием нелошо вино под звездите, но ще го направи така, че да изглежда като ужасно псевдоромантично клише.

Небрежният мъж няма да се старае прекалено много да ни впечатли, така че може в естествеността и непринудеността си да ни покани да играем на конзолата у тях Mortal Kombat или пък да ни заведе на кино на скучен за нас ретро екшън. Но това са дреболии и можем да го простим.

Небрежният мъж може да закъснее за среща и да дойде с колело, носейки импровизиран букет от цветя, набрани от някоя квартална градинка, а не да се появи с лъскава лимузина и идеален букет червени рози точно навреме. Но ние все пак ще изберем именно небрежния.

Колегите от Men United пък писаха защо предпочитат естествените жени. И специално за нас (все едно не знаем!) подчертаха, че небрежният мъж не е онзи, който идва до избраницата ѝ и ѝ прошепва "Небрежен съм!".

Естеството на естествените мъже



Автор: Благовеста Дамянова