Автор
Woman.bg

Защо пораства коремчето и как да го премахнем - II-ра част

Продължение

Природна особеност

Имаме и добри новини. В някои случаи коремчето не пораства по наша вина. Тогава упражненията, диетите и масажите наистина нямат особен ефект. Сега ще си поговорим за хормоните, майчинството и генетичните предпоставки. Освен това ще ви дадем съвети как да повлияете на тези фактори, за да стегнете коремчето си.

8 вредни навика от детството

Причина 1: ендокринни проблеми

С възрастта тялото произвежда все по-малко женски полови хормони. Понякога това е вроден дефект или следствие на минало заболяване. Хормоналният дисбаланс пречи на нормалната работа на хормона лептин. Тялото престава да разбира кога се е наситило и постоянно иска допълнителна порция.

Решението: консултирайте се с ендокринолог. Хормоналният дисбаланс и лечението му е нещо, с което може да се справи само специалист. При това се проверете и за захарен диабет. Ако напоследък изпитвате постоянна жажда и прасците ви отичат в края на деня, непременно кажете за това на лекаря си. Обилните запаси тлъстини на талията са един от симптомите на диабета.

Причина 2: беременност и раждане

Организмът на всяка бъдеща майка се грижи за бебето и трупа тлъстинки в областта на корема, за да предпази плода. При бременност също така често се разделят правите коремни мускули. С този проблем се сблъсква всяка трета жена на първа бременност и над 50 % от жените, които раждат повторно.

Решението: правете подходящи упражнения. Усукващата коремна преса не само подобрява осанката, но и топи тлъстините по корема. Други правилни упражнения са повдигане на седалището от легнало положение (по гръб), "ножица" (хоризонтално движение на приповдигнати прави крака), повдигане на краката с последвало приповдигане на таза, "мишка кара колело" от легнало положение. Не прекалявайте - две серии упражнения на ден са достатъчни. Не е нужно да правите сто повторения, стигат и 2-3 серии по 15-30 повторения. Мускулите имат нужда от време за възстановяване. Правете упражнения три пъти седмично и редувайте различни натоварвания - това е оптималният режим.

Плосък корем без спортуване

Причина 3: мъжки тип фигура

При женския тип фигура тлъстините се разпределят сравнително равномерно на бедрата, седалището и гърба под плешките. Мъжкият тип фигура се отличава с натрупване на всичките мазнини на корема. В този случай е най-трудно да постигнете резултат с диети.

Решението: всичко описано по-горе. Крайна мярка в борбата с коремчето е липосукцията. Ако не страдате от затлъстяване, диабет и сериозни заболявания, този вариант ще е допустим за вас. При по-млади жени с по-еластична кожа операцията минава по-леко. "Депата" с нежелателни тлъстини се отстраняват бързо и тялото се възстановява за кратък период от време. Когато се наблюдава и разделяне на правите коремни мускули, липосукцията може да се съчетае с абдоминопластика (отстраняване на излишната кожа и зашиване на мускулите).

Както виждате, има доста начини да се сдобиете с плоско коремче. Време е да поработите над себе си. Нека най-кръглото нещо, което ще видите в огледалото това лято, бъде плажната топка или динята, която ще хапнете със семейството си.