Признаваме си – има дни, когато ни се иска да зарежем всичко и всички и просто да пътуваме по света.

Затова няма как да не обърнем заслуженото внимание на куражлиите, които го правят. Да, не са много, но се намират и един от тях е роденият в Брюксел Джонатан Кинонес. Той има просперираща кариера като модел, но един ден се събужда, осъзнал, че живота е твърде кратък и за сега не желае да го прекарва в нищо друго освен в пътешествие по света.

Но да събере пари и да напусне работата си е лесната част, трудната е да убеди майка си, че решението му е правилно и най-вече, че ще е в безопасност по време на пътуването си.

Както казва Джонатан: "На каквато и възраст да е човек, ако иска да комбинира притесняваща се майка и страст към приключенията, ще трябва да намери начин да ѝ съобщава, че е добре".

Е, Фжонатан го намира и той е доста ефектен, а именно табелка с надпис "Мамо, добре съм", която държи на снимките, с които документира околосветското си пътешествие. Кадрите той качва в профила си в Instagram, поради което акаунта му бързо се популяризира и в момента има повече от 100 000 последователи.

Джонатан посещава Мексико, Колумбия, Куба, Коста Рика и много други и независимо дали се снима с красавици на плажа или крокодили, той неизменно държи табелата с надписа "Мамо, добре съм".