Със сигурност всяка работеща дама предпочита душа преди лягане пред душа рано сутрин, по един куп причини, но знаете ли, че миенето на косата вечер не е препоръчително?

Съгласни сме, че навикът да се къпем преди сън ни позволява сутрин да поспим още няколко минути и ни спестява усилия, а и е много приятно да си легнеш чист, но не е добре да си мием косата тогава. Защо?

Заспиването с влажна коса, освен че може да предизвика схващане във врата, но и накъсване на краищата, възли, както и други неприятности. И всичко това се случва, заради въртенето в леглото, докато спим, което няма как да контролираме. Косата е най-уязвима, когато е мокра или влажна, и затова е важно по какъв начин съхне. Влажната коса е много по-склонна към заплитане, отколкото сухата и е много по-трудно да бъде сресана без да се накъса. Освен това, когато заспиваме с мокра или влажна коса, обикновено не сме доволни от резултата на сутринта. Прическата ни е безформена и има нужда от помощта на гелове, преса, маша, сешоар, или други средства, което съвсем не ни спестява време.

Но съвсем не е задължително да се отказваме напълно от миенето на косата преди лягане

Просто трябва да я сплитаме на плитка, така че да не се уврежда и на следващата сутрин да се получат хубави вълни.

И не на последно място...

Стоенето дълго време с влажна коса може да предизвика гъбички и пърхот. Затова по което и време на денонощието да си миете косата е добре да я изсушавате напълно.

pinterest.com, rd.com, phillymag.com,goodhousekeeping.co.uk, naturalhealingmagazine.com, birchbox.com

Последно от woman.bg