Повечето мъже, когато предлагат брак очакват положителен отговор, но има и нещастни случаи, когато предложението се отхвърля. Списание "Time" състави списък с петте най-чести причини жените да кажат "не".

Четете още: Чорапите подобряват секса

В изследването участват 2144 жени над 21 г., които са отказвали да се омъжат. Те посочват факторите, които повлияли на решението им, като причините най-често са много далеч от липсата на любов. Оказва се, че 67% от дамите казват "не" заради лош избор на място за предложението. За повече от половината участнички най-важно е атмосферата да бъде романтична. 53% отказват заради грозен пръстен, а 51 на сто от момичетата дават отрицателен отговор, защото партньорът им не е казал "подходящите думи".

Много по-малка е частта (39%) на жените, които изпитват несигурност в половин.ката си и нямат достатъчно доверие във връзката си. 36% от анкетираните признават, че са почувствали неистов страх от обвързване.

Четете още: 10% от флиртовете по време на ваканция завършват с брак

Следете блога "Да се изгубиш... в Рим!" - едно бягство във Вечния град, посветено на свободния избор, удоволствието и вдъхновението!