Автор
Кристина Кирова

Защо на Запад се опитват да превърнат мъжете в жени?

Повод за днешните ни размисли е едно от последните ревюта в Седмицата на мъжката мода, което предизвика истински фурор и много противоречиви реакции в социалните мрежи.

Ревюто на Palomo Spain определено скандализира публиката, тъй като засяга една от основните теми в днешното общество, а именно превръщането на някои мъже в жени. От години насам в сферата на модата и шоубизнеса наблюдаваме примери, които ни провокират да се замислим къде са границите на допустимото и до каква степен можем да възприемем изкуството, когато то ни подтиква да погледнем живота под толкова различен ъгъл.



В колекцията на Palomo Spain присъстват тоалети и бельо, изработени от материи, нетипични за мъжката мода – сатен, дантела, украси с камъчета и други. В скандалното ревю са включени комбинации, силно повлияни от женския гардероб – костюм с обувки с висок ток, бельо с жартиери, дамски палта и дори рокли.



Дизайнерът споделя пред Vogue, че би искал чрез модата да подкрепи хомосексуалните мъже, тъй като е твърдо убеден, че те са пренебрегнати, но дали е правилно светът да подкрепя прекалената показност? И защо в днешно време все повече бягаме от нормите? Добре е да се замислим за моделите, които се налагат в обществото чрез изкуството и доколко трябва да бъдат приемани с лека ръка...Ясно е, че след Кончита Вурст нищо няма да е същото, но все пак...