Автор
Мария Николова

Защо мъжете трябва да се женят за жени със сложен характер?

Тя стоеше пред огледалото и си мислеше:

„Да, особена съм. Предполагам някои наричат такива като мен сложни характери. Но съм жена и нищо женско не ми е чуждо.
Значи ли обаче, че характерът ми ще се превърне в моя орисия, че ще ми попречи да намеря мъжа, който да застане до мен, да бъде по-силен от мен, да успее да ме приеме такава каквато съм и да продължи да бъде до мен. Безпрекословно. Без да се чувства по-малко мъж от факта, че съм силна жена и... малко по-сложна.“

Не, разбира се, че не! Следващите редове ще ви убедят защо стойностният мъж трябва да търси по-необикновена дама.

Когато хората си избират партньор, преди всичко търсят човек без недостатъци или поне такъв с минимално количество негативни черти. Това се случва на подсъзнателно ниво.

При избора на жена водещото обаче трябва да е не отсъствието на недостатъци, а наличието на достойнства, при това в комбинация със сложен характер. Такава дама трябва да стане господар на мъжкото сърце, ако господинът иска да се развива, да расте, да не се закотвя на едно място.

Да, много мъже наистина предпочитат жени без претенции – с тях им е леко, удобно, те не изискват много, носят се по течението. Те са добри и мили, с тях е комфортно.

Онези другите, по-сложните момичета, не се примиряват, докато не получат това, което смятат, че заслужават. На тях винаги им е нужно повече, повече от всичко, от живота, от мъжа, от себе си. Те ще спорят, ще убеждават, ще вложат в това цялата си страст и огън.

Безинициативният мъж ще избере първия вариант. Съвместният живот на двойката ще бъде уравновесен, тих, кротък. Но и ще се стигне до момент, в който любовта ще отстъпи място на навика. В крайна сметка двойката ще остане заедно или заради усещането за сигурност, или заради децата, или заради ипотеката.

Другият тип мъж, по-амбициозният, обаче ще знае, че онова момиче с по-сложния характер е по-добрият вариант. Да, с нея може би би било по-трудно, но тя винаги ще се старее да промени нещата към по-добро. По-обикновеното момиче никога няма да го удовлетвори напълно, повече от другата. По-сложната девойка е винаги по-изобретателна личност, никой няма да обича по-страстно от нея, ако любовта й е истинска. Най-вече с нея ще е интересно.

Вижте 8 признака, по които ще я познаете:

1. Тя рядко казва това, което мъжът иска да чуе. Но винаги ще се оказва права.
2. Тя винаги иска мъжът да я уважава.
3. Тя има свои политически възгледи.
4. Тя няма да позволи на мъжа да пропилее таланта си.
5. Тя го прави по-добър всеки ден.