Много малко са хората, за които може да се каже, че на 46 години изглеждат не по-зле, отколкото когато са били на 20.

Когато сравнихме скорошни снимки на Холи Бери с такива отпреди 12 години, установихме, че тя почти не се е променила.

Как красавицата е успяла да съхрани фигурата си?

Съвсем скоро, на 14 август, актрисата отпразнува 46-ия си рожден ден и можем да кажем, че наистина изглежда страхотно. Оказва се, че тя не е прибегнала към кабинета на пластичния хирург, както много нейни колежки, а предпочита да се занимава със спорт. Персоналната треньорка на красавицата Nat Bardonnet разказа, че Бери посещава четири пъти в седмицата фитнеса. Основното й занимание е силовата гимнастика. Главната цел при нея е да се задействат възможно най-много мускули едновременно, това се получава когато, например рязко клекнете и след това се изправите с ръце във въздуха.

По време на тренировките си, тя отделя особено внимание и на упражненията с гирички, които увеличават еластичността на гърдите, подобряват формата им и дори визуално ги увеличават.

Другите компоненти от "елексира на младостта" на Холи са режимът й на хранене и специалната диета, която спазва. Голяма роля в създаването им играе това, че актрисата е диагностицирана с диабет. Диагнозата й е поставена през 1989 г., след като припада на снимачната площадка и изпада в диабетна кома за седмица.

Сега Бери трябва да поддържа високо нивото си на метаболизма и стриктно да следи нивата на захарта в кръвта си. Любимите блюда на актрисата са: салати, риба и зеленчуковите супи.

Освен това тя редовно допълва своя режим с протеинови коктейли и блокчета с ядки, които й доставят от модерния Earth Bar в западен Холивуд.

Неостаряващата Холи Бери