Автор
Woman.bg

Защо днешните двойки се разделят толкова лесно

Светът се променя постоянно и става все по-забързан с всеки изминал ден. Същото можем да кажем и за отношенията между хората.

Едно време нашите баби, дядовци и майки, и бащи са се женили много по-рано и са създавали семейство, още в началото на 20-те си години. Днес също има много хора, които стават млади родители, защото са имали късмета да срещнат любовта по-рано, но като че ли тенденцията да оставаме сами и да имаме множество раздели зад гърба си, става все по-актуална. Защо е така?

1.Не сме готови

Самотата е едно от най-неприятните неща, които могат да ни се случат в днешно време и именно тя ни кара често да се впускаме във връзки, за които всъщност не сме готови. Освен това започваме отношения с хора, които не са подходящи за нас.

2.Ставаме монотонни

Всеки ден ни се налага да изразходваме много енергия, за да имаме успешна кариера и спокоен живот, но понякога това е с цената на любовта и близостта между нас и любимия ни човек. И често, когато се прибираме вкъщи, вместо да се отдаваме на ласки и сладки приказки, предпочитаме да гледаме телевизия или нещо друго, което ни отдалечава един от друг.

3.Забравили сме как да общуваме

Комуникацията е едно от най-важните в една връзка и много често от там се зараждат всички проблеми. В никакъв случай не премълчавайте чувствата си, давайте глас на вътрешните си емоции, за да имате пълноценна връзка.

4.Имаме нужда да експериментираме

Човек е настроен изследователски и много от нас имат постоянната нужда да опитват нови неща, включително и нови любовни трепети. Това е причината, по която много двойки си изневеряват в днешно време, заради което връзката им се разпада бързо, поради липса на интерес.

5.Прекалената сексуална освободеност

Живеем във време на много силна сексуална освободеност и буквално в ерата на еднократните отношения. Сексът е навсякъде, заради което сме се отучили да го ценим като интимен акт между двама души, с който да показват любовта си един към друг. И дори когато се влюбваме, част от нас отново има желанието да опита нови неща.