Автор
Woman.bg

Защо брадатите мъже са по-подходящи партньори?

"Знам, че лицевото окосмяване не се харесва на всяка дама. Някои мъже също предпочитат да не си пускат бради. Но аз съм пристрастен!"

Това споделя с емоция в сайта IHeartIntelligence американецът Джъстин Гамил - един от хилядите мъже по света, които напоследък предпочитат да живеят с бради и се чувстват много добре от това. Гамил признава, че обожава брадата си дотолкова, че мнозина биха го помислили за нарцис. Той подкрепя всички лица на силния пол, заложили на нея, и посочва съставен от него списък "с основателни причини", поради които за дамите е по-добре да излизат с брадати господа.

Ето какви аргументи изброява.

1. Брадатковците са физически по-здрави.


Според проучване на университета в Южен Куинсланд, Австралия, брадите "блокират 90-95% от ултравиолетовите лъчи, забавят процеса на стареене и предпазват от рак на кожата". Д-р Гил Харт от York Test посочва, че лицевото окосмяване овладявало алергиите.

Четете още: Любовта на известните: Любовниците на Марлене Дитрих

"Смята се, че брадите могат да филтрират праха и полените", казва той. "Наличието на малки количества цветен прашец и прах между косъмчетата на брадата засилва имунната система. С други думи, тялото ще свикне с присъствието на тези частици и ще спре да реагира на тях", допълва докторът. Затова, ако сте момиче и ви е писнало от набръчкани, кихащи, гладко избръснати мъже, намерете си копие на Хагрид от поредицата за Хари Потър.

2. Брадатите господа изглеждат по-мъдри.


От векове брадата се смята за признак на мъдрост. Тя се нуждае от време, за да порасне, а поддръжката й изисква опит. Именно по тази причина, лицевото окосмяване е символ на вродената мъдрост, която пък предполага търпение, уравновесеност и отговорност. Спомнете си за Сократ. Той е имал брада. И Гандалф, също. Ами Чък Норис? Дори Исус! Схванахте мисълта.

3. Брадатите мъже са по-зрели.


Въпреки че възможността за пускане на брада се ражда от хормоналната катастрофа, наречена пубертет, лицевото окосмяване е еволюционен визуален признак на оплодителните способности на господата. Дами, това е причината, поради която биологичният ви часовник започва да тик-така като раздрънкана часовникова кула, когато около вас се завърти кавалер с брада. "Онзи, който има брада, вече не е момък, а онзи, който няма, още не е мъж", се казва в пиесата "Много шум за нищо", второ действие, първа сцена.

4. Брадатите мъже вдъхват респект.

Причината господата с лицево окосмяване да са алфа мъжкарите в своите "глутници" е, че откакто мъжете и жените са започнали да носят дрехи, брадите са визуален отличителен белег между двата пола. Ето защо, брадите са се превърнали в основна определяща черта на мъжествеността. В някои култури, колкото по-голяма е способността на представителите на силния пол да си пускат брада, толкова по-мъжествени изглеждат според общността, в която живеят. Брадата е като лъвската грива. Тя е олицетворение на сериозността.

5. Брадатковците са полезни за женската кожа.

Лицевото окосмяване на господата е като естествен ексфолиант (усмивка). Независимо дали допирате своята шия до тази на партньора си, или бузата му е притисната до челюстта ви, докато той търси онази част от врата ви, която обожавате да целува, брадата му нежно премахва мъртвата кожа и омазняването от кожата ви – а това е здравословно! Дами, пак заповядайте!

Четете още: Хич не му е до сериозна връзка!



Източник: manager.bg