Зимата се поуспокои малко, но тепърва предстоят суровите температури и мразовитите ветрове. За съжаление това се отразява не само на сметките ни за ток и парно.

Кожата и косата също страдат от студовете. Затова ви предлагаме четири прости начина да предпазите косата си от суровите зимни условия.

1. Дълбоко овлажняване

През зимните месеци косата се изтощава от постоянната борба със сухия въздух. Затова не й остават сили да се противопостави на студа. Помогнете й, овлажнявайки дълбоко корените и косъма. Ползвайте обикновени балсами, неизмиващи се покривни балсами и овлажняващи маски (последните веднъж седмично).

2. Йонни и керамични маши и преси

Тези прибори нагряват косата по-равномерно и бързо. Точно заради това косата ви ще е предпазена от излишно прегряване и изсушаване. Йонните фризьорски уреди пък неутрализират уврежданията от електрическия заряд.

3. Не излизайте навън с влажна коса

Дори и малкото количество влага по косата може да доведе до счупване на косъма на студа. Ако сте свикнали да се къпете сутрин, през зимата променете навиците си и започнете да си миете косата вечер. Освен това, излизайки на студа с мокра коса, можете да настинете.

4. Носете шапки с копринена подплата

Така ще защитите косата си от изсушаване, електризиране и начупване от триенето. Можете просто да покриете главата си с копринена кърпа, преди да сложите шапка или вълнен шал.