В днешно време физическата красота заема специално място в себевъзприятието и социалното одобрение. Не се ли поглеждате в огледалото всяка сутрин преди да излезете навън?

За съжаление свръхупотребата на грима в днешно време е изкривила представата на съвременния човек за красота. Едно непокрито и „чисто“ лице се приема като странно. Натискът да изглеждаме винаги перфектни тласка много жени към козметични корекции и по този начин модерната нова красота придобива изкуствен вид.

По този начин красотата се превръща в източник на стрес и емоционално напрежение, от което никой няма нужда!

Питалили ли сте как може да изглеждате добре и без грим? Надяваме се тази статия да ви вдъхнови и да се фокусирате върху вътрешната си красота, физическото и емоционалното здраве.

Здравословна храна и спорт

Храната, която приемаме е много важна начина, по който изглеждаме. Подбирайте много внимателно какво ядете. Избягвайте храни с много захар и мазнини, защото те зареждат тялото ви с негативна енергия, която от своя страна води до затлъстяване, а това ви кара да се чувствате зле. В ежедневното ви меню трябва да присъстват свежи плодове и зеленчуци, риба, ядки.

Най-доброто нещо, което може да направите, е да започнете да спортувате. Спортът увеличава издръжливостта и спомага да изчисти ненужните количества от „вредните“ храни.

Ексфолирайте кожата

За да бъде кожата красива, то трябва тя да е чиста. Ексфолирането се справя със запушените пори, подобрява кръвопотока към кожата и я прави гладка и мека. Мийте лицето само със хладка или студена вода, но никога с гореща, защото тя изсушава и причинява зачервявания. Студената вода свива порите и придава свежест.

Четете още: Линда Еванджелиста има стая за козметика

Пийте много вода

Задължително пийте много вода, подчертаваме думичката вода! Нито газираните напитки, нито подсладеното кафе или коктейлите ще задоволят нуждата на организма от хидратация. Водата прави чудеса за кожата. Ако всеки ден пиете достатъчно количество вода, то след няколко месец ще се радвате на здрава, красива, жизнена и сияйна кожа.

Хидратирайте кожата си

Аргановото и бадемовото масло са страхотни помощници в хидратацията на кожата. Естествените масла я омекотяват, правят я по-гладка и чиста. Кокосовото масло може да се приложи почти навсякъде върху тялото - върху сухите краища на косата (като маска), използва се за заличаване на белези от акне и стрии, стимулира растежа на миглите и веждите, служи като балсам за устни, избелва зъбите.

Стойка и усмивка

Усмивката сама по себе си е красота, която всяка една жена притежава по един уникален начин. Усмивката е грацията на лицето, а грацията на тялото е походката.

Изправеното тяло и спокойната походка променят цялостното възприятие за човека. Затова прибирайте назад раменете и се изправете. Правилната стойка издължава силуета и създава усещане за увереност.

Поддържана коса

Грижете се за косата си. Здравата коса е мечта за всяка една жена. Подкъсявайте краищата й на месец-два и ще се сдобиете с превъзходна и жива коса. Всеки един мъж ще иска да я докосне и да си поиграе с нея.

Четете още: Яна стана блондинка