Автор
Woman.bg

Запознайте се с първия азиатски супермодел

Главно действащо лице в днешния ни материал е Лиу Уен - ослепителна китайка, която е първият азиатски супермодел.

Кариерата на красавицата започва през 2005 година с участието ѝ в риалити за модели, въпреки че тя не е победителката в надпреварата, 17-годишната тогава Лиу печели нещо много по-ценно – вниманието на китайския моден елит. Скоро след края на състезанието, в което участва, Уен започва да се снима за китайските броеве на Vogue и Harper's Bazaar.

Но изяществото на Лиу е толкова голямо, че не може да се задържи само в пределите на родината ѝ и скоро тя става популярна не само в Азия, но и в САЩ и Европа.
Красавицата подписва договор с една от водещите агенции за модели в Северна Америка и се мести да живее в Ню Йорк, пишейки по този начин не само собствената си история, но и тази на модата. Да, в модния бранш има доста момичета, които са от Азия, но Лиу е първият супермодел.

Тя е първата азиатка дефилирала за Victoria’s Secret, тя е първият модел от азиатски произход, който има реплики в реклама на Estée Lauder, както и единственият модел от Азия, който е включен в списъка за най-добре платените модели в света.

Лиу Уен за Victoria's Secret през 2010-а

Лиу Уен за Victoria's Secret през 2011-а

Лиу Уен за Victoria's Secret през 2014

Любимка е на Карл Лагерфелд, отреждащ ѝ специално място в неговите кампании, и освен това е човекът, който представи Apple Watch на корицата на Vogue, въпреки че за този шанс се бориха едни от най-известните звезди не само от съвременния моден свят, но и от музикалния и филмовия бранш.

Луи признава, че началото на кариерата ѝ извън Азия е било трудно, защото се е сблъсквала с много предразсъдъци и постоянно са се опитвали да я поставят в стереотипи, отговарящи на образа, които запада си е изградил за азиатските жени. Но е категорична, че през последните години браншът е станал далеч по-широко скроен.

27-годишната красавица също така споделя, че се радва, че е отворила много нови врати в модата за жените от Азия, а съветът, който би дала не само на тях, но и на всички представителки на нежния пол по света, е, че една дама е красива, не само когато се е погрижила за външния си вид, но и когато се е погрижила да има необходимото самочувствие.