Автор
Woman.bg

Запознайте се: Новата гореща Corsa е вече в България!

Симпатичната Corsa e вече 32 години на пазара, за които се е превърнала в абсолютен бестселър.

Любопитен е фактът, че един от най-успешните модели на Opel, е продаден в над 12,4 милиона екземпляра. Сигурни сме, че тази цифра доста ще се завиши, след като вчера имахме възможността да видим петото поколение на Corsa. Тя е гореща, много стилна и да я зърнете е наистина ексклузивно преживяване, тъй като тя ще започне да се произвежда в Айзенах (Германия) и Сарагоса (Испания) в края на тази година. Червен вариант на Corsa можете да видите и вие до 5-ти януари в столичния мол "Paradise".

По-голямата сестра на ADAM, с когото екипът ни имаше удоволствието да прекара почти месец, може да се превърне в най-добрата приятелка на всяко съвременно градско момиче. Тя е красива, секси, компактна и в същото време достатъчно просторна, за да возите приятелите и семейството си в нея.

Corsa се предлага във варианти хечбек с три и с пет врати. Петото поколение на модела е с нова ходова част и подобрена кормилна уредба. Що се отнася до двигателя, можете да изберете между бензинов 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo, четирицилиндров агрегат с работен обем 1.2 и 1.4 литра и дизелов 1.3 CDTI. При премиерата на модела най-икономичната и екологична версия на Corsa ще бъде дизеловият вариант със 70 кВт/95 к.с., 5-степенна механична предавателна кутия и технология Start/Stop, който е в състояние да снижи средния разход на гориво – до невероятните 3.2 л/100 км!

Освен, че е икономична и много модерна, новата Corsa може и да ви забавлява, както никой от конкурентите в своя клас. Тя е снабдена със 7-инчов чувствителен на докосване цветен екран на инфоразвлекателната система IntelliLink. Opel дава чудесни възможности за връзка с глобалната мрежа, съвместима е с мобилни устройства с операционни системи на Apple и Android. Имате възможност да се възползвате от възможностите на приложения като BringGo за навигация, както и Stitcher и TuneIn за слушане на интернет радиостанции и подкасти от цял свят. Възможността за интеграция на устройства с операционна система Apple iOS със системата IntelliLink позволява и използване на функцията за гласово управление SIRI EYES FREE. С нейна помощ водачът може да прослушва текста на постъпващите SMS съобщения, както и да диктува SMS-и и електронна поща без да сваля ръцете си от волана и да отделя вниманието си от пътната обстановка.

Новата Corsa може да улесни значително всички водачи, особено в натоварените градски условия, в които местата за паркиране са малко и малки. Тя ще бъде снабдена стандартно с режима за управление City mode, освен в случаите, в които колата е снабдена с предна камера Opel Eye. С натискането на бутона City се намалява значително усилието при работа с волана при маневри с ниска скорост на движение, което е особено полезно и практично при движение в градски зони с натоварен трафик. Част от серийното оборудване на новото пето поколение е и системата за улесняване на потеглянето по наклон Hill Start Assist (HSA), която задържа спирачната функция за около две секунди след отпускането на педала и дава възможност на водачите на Corsa за спокойно потегляне по наклон без нежелано движение назад.

Новото поколение на Corsa ще представи и множество електронни системи за подпомагане на водача, част от които са без конкуренция в този автомобилен клас. Системата Advanced Park Assist (АРА) избира сама подходящите свободни места и паркира автомобила автоматично – не е необходимо водачът въобще да докосва волана. Системата Park Assist винаги се придружава от системата за предупреждение за опасност в страничните „мъртви” зони от полезрението на водача Side Blind Spot Alert (SBSA), която също използва информация от ултразвуковите сензори, за да предупреди водача за потенциална опасност от сблъсък при смяна на лентата на движение.

Второто поколение предна видеокамера Opel Eye с функции за разпознаване на пътни знаци Traffic Sign Recognition, за предупреждение при неволно напускане на лентата за движение Lane Departure Warning, за автоматично управление на дългите светлини High Beam Assist, индикаторът за дистанцията до движещото се отпред превозно средство Following Distance Indication и за предупреждение за потенциален сблъсък с него Forward Collision Warning също допринасят за по-нататъшното подобряване на безопасността на пътя. За още по-голяма безопасност при движение новото поколение Corsa може да бъде оборудвано с Bi-Xenon предни светлини, които осветяват и ъглите.

Не на последно място новата Corsa вече дебютира в най-елитните модни среди. Дизайнерът Карл Лагерфелд лично засне календара Opel Corsa за 2015 г, като дори успя да убеди своята котка Шупет да участва във фотосесията. Повече за проекта можете да разберете тук