Едно невероятно изживяване в компанията на праскови ни предлага прекрасната блогърка Роуз от The Londoner.

Тази рецепта може да разтопи и най-железния въздържател!

Доставете си удоволствие с десерт от праскови, мед, масло и маскарпоне. Още довечера!

Четете още: Пълнени печени праскови

Необходими продукти:

4 праскови
масло
мед
250 гр маскарпоне
150 мл сладкарска сметана (можете да заместите сметаната с кисело или цедено кисело мляко)
ванилия
бадеми на филийки за украса и разкошен завършек на вкуса



Начин на приготвяне:

Предварително загрейте фурната на 180С.

Разполовете прасковите и махнете костилките им.

Наредете ги в тавичка върху хартия за печене и върху всяка сложете по едно кубче масло. Залейте с мед.

Четете още: Десерт с прасковки

Сложете ги да се запичат във фурната за около 20 минути – наглеждайте ги, за да не изгорят.

Докато прасковите се запичат, направете невероятния крем – смесете маскарпонето, ванилията и сметаната. Съхранете крема в ладилник.

Запечете в сух и нагорещен тефлонов тиган филираните бадеми, докато позлатеят.

Накрая извадете изпечените парскови, полейте всяка с крема и поръсете с бадеми.

Добър апетит!