Едно невероятно изживяване в компанията на праскови ни предлага прекрасната блогърка Роуз от The Londoner.
Тази рецепта може да разтопи и най-железния въздържател!
Доставете си удоволствие с десерт от праскови, мед, масло и маскарпоне. Още довечера!
Четете още: Пълнени печени праскови
Необходими продукти:
4 праскови
масло
мед
250 гр маскарпоне
150 мл сладкарска сметана (можете да заместите сметаната с кисело или цедено кисело мляко)
ванилия
бадеми на филийки за украса и разкошен завършек на вкуса
Начин на приготвяне:
Предварително загрейте фурната на 180С.
Разполовете прасковите и махнете костилките им.
Наредете ги в тавичка върху хартия за печене и върху всяка сложете по едно кубче масло. Залейте с мед.
Четете още: Десерт с прасковки
Сложете ги да се запичат във фурната за около 20 минути – наглеждайте ги, за да не изгорят.
Докато прасковите се запичат, направете невероятния крем – смесете маскарпонето, ванилията и сметаната. Съхранете крема в ладилник.
Запечете в сух и нагорещен тефлонов тиган филираните бадеми, докато позлатеят.
Накрая извадете изпечените парскови, полейте всяка с крема и поръсете с бадеми.
Добър апетит!