На този свят няма вечни неща. Времето притъпява чувствата, дрехите се износват, кумирите се забравят. Но най-мимолетна е сякаш женската красота.

Доскоро момичето е сияло с безупречната си кожа, а само няколко години по-късно лицето му вече е насечено от бръчки. Блясъкът в очите е помръкнал, косата е оредяла, а походката от лека и грациозна е станала тежка и непохватна. Тези промени са неизбежни. И ако за обикновените жени остаряването е нещо нормално, то манекенките и фотомоделите често го приемат много болезнено. Фотографката Robyn Twomey е решила да покаже на света, че и старостта си има своето очарование.

Четете още: Наше момиче стана любимка на Хю Хефнър

За целта е снимала бивши модели на мъжкото списание Playboy. Жените на снимките са красили кориците на изданието през 1965 г., когато „зайчетата“ са били най-популярни. Много от тези възрастни дами все още са красиви. Нещо повече – въпреки бръчките и натрупаните килца, всичките фотомодели са запазили палавата искра, задължителна за всички момичета на Playboy.

Сигурно точно на това се дължи успехът на списанието. Първоначално замислен като лекомислено списание, Playboy се е превърнал в легенда, а самата корпорация е достигнала такива мащаби, че дори ще открие собствен орбитален клуб за космически туризъм.