Съществува мит, че през зимата кожата не бива да се овлажнява. Точно обратното – тя се нуждае от хидратиране както никога досега!

Друг е въпросът, че кремът, с който ние излизаме на улицата, трябва да бъде с максимално плътна текстура, суперподхранващ и в състояние да защити лицето ни от резките температурни разлики и студения вятър.

Но е важно наред с всекидневния крем да глезите кожата си и с овлажняващи маски (поне 2 пъти седмично), както и със специални серуми.

Полезно е също така редовно да правите масаж на лицето – с масажно масло за лице или понякога със скраб. След скраба е най-подходящият момент за нанасяне на маската. След маската следва серумът, чийто избор зависи от специфичните кожни проблеми. И най-накрая идва ред на подхранващия крем, който се разнася с плавни масажни движения.



Грижа за кожата преди лягане

Ако изпълните целия по-горе описан ритуал преди сън, това ще помогне на сутринта кожата ви ще изглежда по-свежа, по-отпочинала и по-стегната.

Когато се приберете от работа или училище най-добре е да приберете косата назад, открийте шията и зоната на деколтете и се заемете с почистване на грима със специален тоник, който да не съдържа алкохол.

След което намажете лицето си с етерично масло и започнете да правите масаж с възглавничките на пръстите на ръцете – от центъра на лицето към косата и слепоочията.

Четете още: Ежедневен есенен грим (видео)