Това е много лесно за приготвяне и изключително вкусно ястие.
Забулените яйца са традиционна закуска във Франция, а пестото ще им придаде и доза италиански чар.
Продукти:
1 яйце
1 супена лъжица песто
1/4 домат
1/4 авокадо
1 супена лъжица оцет
1 филия пълнозърнест хляб
сол и черен пипер на вкус
Четете още: Печени яйца с ароматен доматен сос
Приготвяне:
Първо яйцата. Сложете тенджера с вода на котлона и разтворете във водата 1 супена лъжица оцет. Счупете едно яйце в купа, без да го бъркате. Когато водата кипне, намалете огъня, направете с бъркане „водовъртеж“ във водата и пуснете яйцето в него. Ако направите всичко правилно, белтъкът ще обгърне жълтъка. Варете яйцето в гореща, но не и вряща вода 4-5 минути. Намажете хляба равномерно с песто. Отгоре наредете тънки резени авокадо и домат, върху тях поставете готовото яйце. Подправете със сол и пипер.