Промяната на перспективата може да промени драстично даден обект. Това се отнася както за фотографията, така и за всеки друг аспект от живота ни.

Например, Бранденбургската врата е внушителна, когато е заснета по точно определен начин, но тя може и да изглежда банално ако фокусът не попада върху нея.

* Бранденбургската врата

По-долу сме подготвили галерия от снимки на някои от най-величествените забележителности от цял свят, които доказват колко е важна перспективата и осветлението в заснемането на подобни обекти. Ще видите по две снимки на един и същи обект, но само малка промяна в перспективата би могла да направи нещо по-малко или повече величествено.

Все още не сме имали възможността да посетим всички тези места, но се надяваме един ден да можем да се похвалим със собствени снимки, отразяващи реалността, такава каквато е! Всеки, който не е посещавал Ниагарския водопад сигурно си мисли, че е заобиколен от красива и дива гора, но за съжаление на едната снимка виждаме поредица от високи и сиви сгради, построени на ръба на близката скала.

Представяли сме си Тадж Махал, заобиколен от красиви градини, но за съжаление мизерните сметища зад него разказват друга история, която рядко бива запечатвана от фотографите.

Четете още: Спиращи дъха „infinity” басейни