Надя е едно от малкото момичета, които познаваме и които не се притесняват да споделят с аудиторията си личните си преживявания по толкова вдъхновяващ начин, че ти се иска и ти да изкрещиш: "Обичам тесто, понякога се храня нездравословно и на плажа имам целулит". Надя е журналист по професия, занимава се с минерална козметика, а повече за нея ви разказахме в едно любопитно интервю, което можете да прочетете тук.

Един от последните й постове във Фейсбук е признание, което много от нас не могат да направят дори пред себе си. Затова решихме да го споделим с вас:

"Две снимки, разлика от 10 месеца и +10 кг сега. На слабата тренирам здраво, ям малко и много стриктно. На "дебелата" почти не тренирам, ям въглехидрати и хляб, уча се да възприемам тялото си каквото е, без да го изтезавам с мания за перфектност.

Кое е правилното - съжалявам, но нямам отговор. Зная само, че всеки от нас се променя. За някои това значи да обърнат внимание на здравето си, на теглото си, да станат по-активни. За други е точно обратното - да си позволят да живеят.

И на двете снимки на съм съвършена, на двете имам безброй недостатъци, но на "слабата" боря неуспешно и стотици страхове, сред които този, че ако съм дебела, това ще означава, че не съм красива, че никой няма да ме желае, че обществото ще ми се присмее за лакомията и липсата на воля...

Както беше казала една моя приятелка: болестта на нашето време е в манията ни за перфектност.

Но кой може да каже кое е перфектно? За някои от вас слабата снимка е красивата, за други - дебелата. За трети - нито едната. И на двете обаче човекът е един, и има една потребност - да се научи да живее в мир със себе си.

Замислете се за това следващия път, когато започнете да се тормозите физически или психически с храна, тренировки и липсата им. Защото телата ни не са нищо повече от една къщичка на душите ни. А в къща, която непрекъснато "измъчвате" от ремонти, няма да откриете и миг спокойствие."