Признайте си каква е причината да се дърпате от фитнес залата. Ще кажете - „искам да тренирам на въздух“, „нямам време и пари за фитнес“... Да предположим, че в тези оправдания действително има истина, но едно нещо не си признавате никога и то е, че се чувствате неудобно във фитнеса.

Условията във фитнес залата оказват минимален ефект върху резултатите, които ще постигнете. Несъмнено скъпите зали, оборудвани с последните модели фитнес уреди са примамливи, но това не означава, че ще ви помогнат да се погрижите по-качествено за себе си.

Модерните фитнес зали предлагат по-голямо удобство и комфорт, но нищо повече.

Четете още: Биляна Йотовска издаде книга с готварски рецепти

Не по-лоши резултати бихте могли да постигнете дори в домашен фитнес, ако тренирате правилно и разполагате с основните уреди.

Така че изборът на фитнес зала е изцяло субективен и зависи най-вече от финансовите ви възможности и разположението.

Ако сте начинаещи и за първи път стъпвате в залата, трябва задължително да се доверите на професионалист, защото най-големия процент травми в залата се случват именно през първите няколко седмици от тренировките.

Четете още: Личният треньор - колко е важен и как да го изберете?

Така че най-добре е програмата да бъде изготвена от личен треньор или човек с голям опит и готов да отдели достатъчно време за изготвяне на индивидуален фитнес режим.

От изключително голямо значение е да заучите правилното изпълнение на всяко едно упражнение. Въпреки че в интернет има хиляди клипчета, на които ясно е показано как се изпълнява дадено упражнение, няма как да бъдете сигурни, че го изпълнявате правилно, тъй като няма как да се погледнете отстрани и да коригирате грешките си. Дори да усещате напрежение в мускула, това невинаги означава, че го натоварвате правилно.

Добрите хигиенни навици не само ще ви предпазят от куп болести, но и ще ви спасят от всевъзможни инфекции, за които дори не сте чували. Несъмнено залата е едно от местата, населени с най-много бактерии и микроорганизми. Просто си помислете колко човека преминават от ранните утринни часове до късно вечер


Ако се притеснявате, че не сте в достатъчно добра форма, за да влезнете в залата, избягвайте прекалено прилепнали дрехи. Така няма да ви се налага да мислите дали коремът ви стърчи или паласките ви се виждат.