Автор
Woman.bg

За малките удоволствия в градския транспорт

Ако бирата е доказателство, че има Бог и той ни обича, то градския транспорт е абсолютното доказателство, че има ад и той е на Земята.

Всички сме преживявали онези уникални моменти на блъсканица, пот, неприятни миризми, баба с клетка с кокошки, ръгане в ребрата, удар с бастун по кокалчетата на краката и т.н. Въпреки това има няколко дребни удоволствия, който могат да направят преживяванията ни в градския транспорт малко по-неприятни. Ето кои са те според Bulevard.bg:

Да почетеш докато стигнеш твоята спирка

Има нещо приятно в това изведнъж да се откъснеш от тълпата и да се вглъбиш в книгата си. Ако успееш да игнорираш всичко неприятно около теб, можеш да се насладиш на няколко минути истинско удоволствие.

Да уловиш празен автобус/тролей/трамвай/метро в пиков час

Това се случва по-рядко и от джакпот в тотото, но има моменти и спирки, на които просто успяваш и магията става. Радостта от това просто да си избегнал обичайната бутаница и прилежащите ѝ миризми на недоволство и отминал работен ден е огромна.

Шофьорът по случайност да не слуша чалга

И да пусне любима песен. Особено пък ако любимата песен е Wish You Were Here. Това е моментът, в който започваш да вярваш отново в доброто у хората. Светът се изпълва с надежда, а ти си припяваш наум песента, която едва чуваш от типичния за градския транспорт шум. И все пак се чувстваш малко по-щастлив.



Да видиш стар приятел, който не си срещал от векове

Возиш си се ти, страдаш си и изведнъж виждаш стар съученик, добър приятел или някой близък, когото не си виждал от има-няма два века (образно казано). Понякога градският транспорт е единственото място, където можеш да засечеш някакви хора, които преди са били много важни за теб, но просто съдбите ви са поели по различни пътища. И все пак е приятно да ги видиш. Ободряващо.

Да ти се усмихне красиво момиче/приятен младеж (в зависимост от предпочитанията)

Няма нищо по приятно от това сред целия ужас, миризми, крясъци и викове на недоволни пътници и въобще цялостно усещане за социално недоволство... да видиш красиво създание, което изпитва същите мъки и погледите ви да се срещнат. В този един момент вие споделяте една и съща неприятна съдба и делите един и същи ад. Усмихвате си се един на друг и на теб в душата ти става по-леко, по-приятно. Независимо дали си имаш половинка, дали си преминал през кофти връзка и си се зарекъл да мразиш противоположния пол или просто си апатичен, усмивката на красиво момиче (на приятен младеж, ако пък ти си момичето) може да ти оправи деня. Или поне да го направи по-малко неприятен.