Автор
Woman.bg

За красотата и BrazzoBrazzie-то на "духовата музика"

Четвърто издание на фестивала, посветен на сладката лудост и на красотата на духовата музика.

Brazzobrazzie 2015 е подготвило отлична международна програма с шест банди, виртуози в освобождаването на духа на забавлението и на радостта от живота.

Чакаме ви от 19 до 21 февруари в Sofia Live Club, за да се забавляваме заедно с:

- Младите фънк ентусиасти от Funky Miracle!

- За пръв път на софийска сцена – варненските суинг романтици V.S.O.P!

- За пръв път в България – италианските брас машини Radio Zastava и Ottoni Animati, както и огненият оркестър от Румъния Zuralia Orchestra!

- И отново в България – любимците на безброй публики от различни точки на земното кълбо – FANFARE CIOCARLIA!

Хедлайнерите на четвъртото зимно издание на фестивала BrazzoBrazzie са румънците от "Фанфаре Чикарлия", те са последни (както се полага) в поредицата от три вечери, която се открива на 19-и февруари с варненската формация V.S.O.P (както се сещате първите две букви са съкращение от VarnaSwing) и продължава с невероятните млади музиканти от Funky Miracle, които продължават да доказват, че добрият фънк има своето място в София.

Втората вечер е италианска с "мафиотски привкус" - два духови оркестъра (или - цитирам Вили Стоянов - банди, както дядо Верди ги е наричал) с колоритните имена "Радио Застава" и "Отони Анимати". "Отони" са от Сицилия и с тяхната музика шега не бива, наистина са много добри.

И на "баш финала", на 21-ви февруари - най-доброто от съседна Румъния в лицето на оркестър "Зуралия" (тях Вили ги чува и вижда на фестивала "НишВил" и е така впечатлен от феерията от танци, цветове и музика, че тутакси ги кани да станат част от BrazzoBrazzie-то) и "Фанфаре Чикарлия". "Фанфаре" са най-разпознаваемия състав, не само в Европа - свирят и по големи фестивали в САЩ и на частни партита на музиканти от ранга на Дани Елфман.