Има редица поддръжници на 14-и февруари, които смятат, че това е най-хубавият, най-романтичният и най-незабравим ден в годината. Други пък са на обратната позиция и твърдят, че едва ли съществува по-безсмислен празник...

Плюсове

Започваме с положителната страна на Свети Валентин. Макар празникът на влюбените да се отбелязва само веднъж в годината, това безспорно е прекрасен повод да покажеш на любимия си човек колко е значим за теб. Вярно е, че когато обичаш, трябва да показваш любовта си ежедневно, но всички знаем, че това е практически и физически невъзможно. Когато връзката ви е сериозна, няма как в продължение на години да се изненадвате всеки ден с различни жестове. Понякога сте изморени от работа, друг път просто не сте в настроение, но истината е такава, че когато двама души са си достатъчно близки, не се налага постоянно да доказват чувствата си един пред друг. Именно тук идва и положителната роля на Свети Валентин. По мнение на редица психолози този един ден в годината е напълно достатъчен, за да покажеш на половинката си колко ценна е за теб. По този начин 14-и февруари се превръща в онази зареждаща частица, която подхранва връзката ви.

Четете още: Red, hot, sexy – прическа за Св. Валентин


Минуси

Ето какво смятат специалистите по този въпрос - по тяхно мнение Свети Валентин се е превърнал в банален празник, който двойките отбелязват по-скоро по задължение и навик, а не, защото наистина го чувстват специален. В 80% от случаите единият от двамата партньори отбива номера, както с подаръка за любимия си човек, така и с изненадата къде и как да отбележат повода. По-често това са мъжете, тъй като голяма част от тях смятат празника за задължение, което трябва да отхвърлят, а подаръка, с който ще изненадат любимата си - за ангажимент, който тежи на плещите им. Освен това тук се налага и тезата, че влюбените би трябвало да доказват обичта си един към друг всеки ден, а не само веднъж годишно. Много двойки не празнуват 14-и февруари именно поради тази причина.

Средно положение

Ако нямаш половинка, с която да празнуваш деня на влюбените, ние имаме друго предложение за теб! Вместо да си стоиш у дома и да се самосъжаляваш, че докато дружките ти получават червени сърчица от гаджета си, ти си сама пред телевизора, можеш да направиш така, че да си прекараш доста по-добре от тях. Просто събери необвързаните си приятели и отпразнувайте Трифон Зарезан. Бъди сигурна, че няма да съжаляваш и ще си прекараш много хубаво.

Източник: bliasak.bg